Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΚΕΔΗΦΩΤ: Έκθεση φωτογραφίας στη παραλία Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Αστικό τοπίο" που πραγματοποιείται από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ.) στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρουπόλεως από 12/7 έως 21/7/2013.
’Ήδη από τις πρώτες ημέρες ,την έκθεση έχουν επισκεφτεί πάνω από 1500 άτομα και απέσπασε τα θετικά σχόλια του κοινού, το οποίο εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τις δράσεις της φωτογραφικής μας ομάδας αλλά και για την φωτογραφική τέχνη γενικότερα. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 20:30 -22:30 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου.
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “Αστικό Τοπίο” 
Το έργο “Αστικό Τοπίο” ξεκίνησε πριν από 8 μήνες από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και συμμετείχαν σε αυτό 12 φωτογράφοι μέλη του συλλόγου. Σκοπός του ήταν να παραχθεί υλικό που θα στηρίξει μία έκθεση φωτογραφίας Το θέμα του έργου αν και ακούγεται απλό αποδείχθηκε σύνθετο με τη δημιουργία να απογειώνεται και την έκφραση να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο.
Τα αποτελέσματα του έργου, 48 φωτογραφίες, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Φάρου Αλεξανδρούπολης ,από την Παρασκευή 12 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα λειτουργεί από τις 20:30 μέχρι τις 22:30.

Λίγα λόγια για το ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ. Θράκης

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει μία απλή φωτογραφία από μία καλλιτεχνική φωτογραφία;
Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τη καλλιτεχνική ποιότητα της;
Ανάλογα ερωτήματα με τα προηγούμενα στάθηκαν αφορμή για την δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ). Το κέντρο ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 από μία ομάδα 22 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας. Ήδη μετά από 6 χρόνια ο σύλλογος αριθμεί περί τα 80 τακτικά μέλη , μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που συμμετέχουν σε δράσεις του συλλόγου ανοιχτές για το ευρύ κοινό, όπως και στις τακτικές συναντήσεις των μελών του κάθε 15 μέρες.
Από την ίδρυση του έως σήμερα το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης έχει προβεί σε διάφορες δράσεις για την πραγμάτωση των σκοπών ίδρυσης του, όπως σεμινάρια φωτογραφίας με διακεκριμένους Έλληνες φωτογράφους, δημιουργία ιστοσελίδας για την προβολή του έργου του συλλόγου, συμμετοχή σε εκθέσεις, κ.ά.
Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις δράσεις του συλλόγου , μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα ( http://www.kedifot.gr ), αλλά και να παραβρεθεί σε μία από τις προσεχείς συναντήσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη www.kedifot.grmailinfo@kedifot.gr ,
Facebook : Creative Photography Center of Thrace