Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τρεις τραυματίες από επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση στις Σκουριές κατά της "Ελ.Χρυσός"

Με ξύλο και χημικά αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους πολίτες της ΒΑ Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση σχημάτισαν αλυσίδες για να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείων με εργαζόμενους που έβγαιναν από το εργοτάξιο. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν, κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, να αποτρέψουν τη διέλευση φορτηγών της "Ελληνικός Χρυσός", τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους εναποθέτουν απόβλητα, επιβαρυμένα με αρσενικό και μόλυβδο, χωρίς μάλιστα να έχουν τις απαραίτητες άδειες.

 Τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το alterthess, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας τραυματισμένοι ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έγιναν δύο προσαγωγές γυναικών από την αστυνομία.Οι προσαχθείσες γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Πολυγύρου.
Την ίδια ώρα διαδηλωτές βρίσκονται πεσμένοι στο δρόμο και μάλιστα εις εξ αυτών αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και κινδυνεύει χωρίς μέχρις στιγμής να έχει προσέλθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Έκκληση κάνουν αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι για βοήθεια.
Αυτή την στιγμή (στις 4.15μ.μ.) έχει έρθει γιατρός προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή. Στο σημείο παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.