Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Δυναμική δράση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης στις παραλίες για την προάσπιση του δημόσιου πλούτου

Του Γιώργου Πανταζίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης δεν πάει διακοπές ….Βρέθηκε στη «γιορτή κρασιού» το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και στις παραλίες της περιοχής το πρωί του Σαββάτου, θέλοντας μέσα από μια πρωτότυπη και συμβολική κίνηση να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι ακτές του Έβρου δεν είναι προς πώληση και πώς δεν θα χαρίσουμε ούτε μια σπιθαμή άμμου.
H σειρά δράσεων στοχεύουν στην ενημέρωση αρχικά των πολιτών και την κινητοποίησή τους στη συνέχεια για τα φλέγοντα ζητήματα που εισάγονται με εγκληματικό τρόπο στο θερινό τμήμα της Βουλής κι αφορούν τα νομοσχέδια για «την εξαφάνιση των δασών» και την εκχώρηση στα ιδιωτικά συμφέροντα των αιγιαλών και των παραποτάμιων και παραλίμνιων περιοχών της χώρας.
Μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από την παραλία Καλαμάκι στη Χιλή κατέληξαν στην προς εκχώρηση σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ, δημοτική πλαζ του ΕΟΤ όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από τους πολίτες να αντισταθούν στο εξοργιστικό ξεπούλημα της δημόσιας λαϊκής περιουσίας. Παράλληλα, βαρκάκι ακολουθούσε το μοίρασμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη θάλασσα, μέσα από τα οποίο ξεχώριζε πανό με το μήνυμα SOSτε τις ακτές, ενώ με μικροφωνική ακούγονταν μηνύματα καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής. .

151 στρέμματα γη και αιγιαλού της Αλεξανδρούπολης, έχουν ήδη ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκποιηθούν...

Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να χαλάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης