Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

«Τιμωρήστε τον Τσίπρα»

Η επερχόμενη νίκη του γόνου της πιο διεφθαρμένης πολιτικής οικογένειας της χώρας δεν είναι παρά αποτέλεσμα της επιστροφής της χώρας και του λαού στην κανονικότητα, που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας. Τιμωρήστε τον λοιπόν.

Tου Νίκου Μωραΐτη

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έκανε για πρώτη φορά πραγματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που την έφτασε ως τα άκρα επιζητώντας μία άλλη λύση, έναν άλλο δρόμο.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που ανέδειξε παγκοσμίως το στυγνό πρόσωπο της σημερινής Ευρώπης, που όταν είδε πως οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν έκανε εκείνος πίσω και κράτησε τη χώρα στο ευρώ.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που όταν αναγκάστηκε να υπογράψει μνημόνιο, ήρθε να ξαναζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί επρόκειτο να κυβερνήσει στο εξής με άλλο πρόγραμμα από εκείνο με το οποίο είχε εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα γιατί σε συνθήκες χρεοκοπίας έδωσε δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία σε κάθε ανασφάλιστο, οργάνωσε συσσίτια σε κάθε δήμο, έφερε σχολικά γεύματα σε κάθε σχολείο, φρόντισε έναν στρατό απόρων – θυμάτων της χρεοκοπίας προνομιακά, όπως κάνει κάθε σοβαρός ηγέτης ύστερα από κάθε πόλεμο.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έκανε την Ελλάδα πρώτη χώρα σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, που δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ, που χάρη στη χρηστή διαχείριση κατάφερε να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έκλεινε κάθε αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος για κάθε Έλληνα, που όσα πρόσθετα μέτρα αναγκάστηκε να πάρει τα ακύρωσε προτού εφαρμοστούν: την περικοπή των συντάξεων από 1/1//2019, τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια μέσα σε 3,5 μόλις χρόνια, που επέστρεψε στις αγορές, που πέτυχε το μικρότερο επιτόκιο δανεισμού στην Ιστορία της χώρας.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που μόλις έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια άρχισε να αποκαθιστά τις αδικίες του μνημονιακού πολέμου.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα για την επαναφορά των ΣΣΕ, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα γιατί όταν έχασε τις ευρωεκλογές του Μαΐου, κι ενώ είχε μπροστά του τέσσερις μήνες εξουσίας και πλειοψηφία στη βουλή, έδωσε την υπέρτατη αξία στη λαϊκή βούληση και προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την επαναφορά του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους, τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ από εφέτος.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έδωσε ιθαγένεια στα γεννημένα στην Ελλάδα παιδιά μεταναστών, που δεν είχαν πατρίδα και ταυτότητα

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έφερε το σύμφωνο συμβίωσης και τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου, βάζοντας την ελληνική κοινωνία στον 21ο αιώνα στο πεδίο των Δικαιωμάτων.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών παίρνοντας πίσω το όνομα, την Ιστορία και τα σύμβολα της Μακεδονίας, τα οποία εκποίησαν με τραγικούς χειρισμούς επί τριάντα χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έσπασε το τουρκικό – μουσουλμανικό τόξο και κατέστησε την Ελλάδα επιτηρήτρια του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν για πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έστειλε όλα τα σκάνδαλα στον εισαγγελέα (από εκεί και πέρα βέβαια αρχίζει η δυσώδης ιστορία της διεφθαρμένης ελληνικής δικαιοσύνης).

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που προσέλαβε δασκάλους και ιατρικό προσωπικό, που κάθε χρόνο της διακυβέρνησής του όλα τα σχολεία άνοιγαν κανονικά, χωρίς κενά καθηγητών και με τα βιβλία στη θέση τους, αντί για τις φωτοτυπίες του παρελθόντος.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που μας έφερε στην κανονικότητα. Και ξέρετε τι παθαίνουμε ως λαός κάθε φορά που επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ε; Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη μας. Φοροδιαφεύγουμε κανονικά, μικροκλέβουμε κανονικά, κοιτάμε την πάρτη μας κανονικά, λαδώνουμε και λαδωνόμαστε κανονικά, ψηφίζουμε αυτούς που αποτελούν τα πρότυπα του λαδώματος, της μίζας, της λαμογιάς κανονικά. Η επερχόμενη νίκη του γόνου της πιο διεφθαρμένης πολιτικής οικογένειας της χώρας δεν είναι παρά αποτέλεσμα της επιστροφής της χώρας και του λαού στην κανονικότητα, που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας. Τιμωρήστε τον λοιπόν.

thefact.gr