Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Νταής αστυνομικός με «βεβαρυμένο παρελθόν» χτύπησε 11χρονο αγόρι στο Μενίδι

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και μάλιστα σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από βίντεο κλειστής κάμερας ασφαλείας στο Μενίδι.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτύπησαν ένα 11χρονο αγόρι στο Μενίδι, ενώ μόλις έρχεται ένα Ι.Χ. οι αστυνομικοί σηκώνονται και φεύγουν σαν να μην έγινε τίποτα.Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του. Στην ανάρτησή του στο Facebook o καταγγέλλων σημειώνει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό ενώ οι “μπάτσοι” τα μαζεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι».


"Βεβαρημένο παρελθόν"

«Βεβαρυμένο παρελθόν» φαίνεται πως είχε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγράφηκε να χτυπά 11χρονο στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο εν λόγω αστυνομικός -επικεφαλής της ΔΙΑΣ- είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό ζευγαριού, το 2016, και μάλιστα είχε αθωωθεί. Σημειώνεται ότι τόσο ο δράστης όσο και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ την υπόθεση διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναζήτησαν από την πρώτη στιγμή στα σπίτια τους τους τέσσερις συναδέλφους τους. Χωρίς αποτέλεσμα καθώς όλοι τους «κρύβονταν για να γλιτώσουν το αυτόφωρο».

πηγή: tvxs.gr