Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η μυστική αποψινή συναυλία ΛΕΞ, Αγγελάκα και Ζερβουδάκη για καλό σκοπό .

Την συμπαράσταση τους στην κατάληψη των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών πτυχίων με Προεδρικό Διάταγμα, δήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες της πόλης. 
Ο ΛΕΞ, ο Γιάννης Αγγελάκας με το συγκρότημα του 100°C και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης (πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος) βρέθηκαν στον χώρο της κατάληψης και τραγούδησαν για τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής, σε μία μυστική συναυλία που απαγορευόταν μέχρι και οι αναρτήσεις στα social media ώστε να παραμείνει ιδιωτική και να μην αλλοιωθεί το νόημα και ο λόγος που στήθηκε. 
Η Parallaxi σε αποκλειστικότητα εξασφάλισε πρώτη υλικό από την συναυλία που τέλειωσε λίγο μετά τις 20.00. Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ συνεχίζουν την κατάληψη τους καθώς και τις δράσεις ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερο γνωστά τα αιτήματα τους στο κοινό. 
Πριν από δύο μέρες πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη συγκέντρωση τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και η ανάρτηση πανό στην θεατρική παράσταση “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” του Γιώργου Καπουτζίδη στο Βασιλικό θέατρο. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι οι σπουδαστές, η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας.
Αυτά που ζητούν, είναι:
-Την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022
- Την αναβάθμιση των Πτυχίων μας
-Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Μειωμένου Κόμιστρου και λοιπών Φοιτητικών δικαιωμάτων
-Την πρόσβαση σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ταφόπλακα στον πολιτισμό: Εξισώνουν πτυχία καλλιτεχνών με απολυτήρια λυκείου .
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/thessaloniki-news/i-mystiki-apopsini-synaylia-lex-aggelaka-kai-zervoydaki-gia-kalo-skopo