Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Έφοδος των ΜΑΤ στην Νομική Κομοτηνής, με ξύλο και προσαγωγές

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Νομική σχολή Κομοτηνής η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε την Παρασκευή η μαζική Γενική Συνέλευση.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε στον Παρατηρητή της Θράκης ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής κ. Μπαλαντίνος Γεώργιος.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος» σύμφωνα με επείγουσα ανακοίνωση του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής καθηγητή Μιχάλη Χρυσομάλλη η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου αναστέλλεται για το υπόλοιπό της. Από εδώ και στο εξής «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολοιπόμενα μαθήματα προς εξέταση», όπως αναφέρεται.

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Update: ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ (ΔΠΘ) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΟΠΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ!
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματος είναι αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι/ες με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κλήθηκαν από τον πρύτανη της σχολής με το πρόσχημα της διατάραξης λειτουργίας του πανεπιστημίου.
Όσο η νεολαία παλεύει κάποιοι βάζουν εμπόδια, στέλνουν μηνύσεις και αστυνομικές δυνάμεις σε φοιτητές και φοιτήτριες που παλεύουν για το στοιχειώδες δικαίωμα στη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση.
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΣΥΛΟΥ!
Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών του ΔΠΘ αλλα και ολόκληρης της χώρας !
Στηρίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση (με συμμετοχή ΦΣ, μαθητών και εργαζομενων) ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στις 19.00, στα προπύλαια.