Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινά στη Βύσσα ο φράχτης της ντροπής

Και να που ο φράχτης του Έβρου παίρνει και επίσημα σάρκα και οστά. Ένα σύμβολο μίσους, βαρβαρότητας και διαχωρισμού ανθρώπων, για το οποίο μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας εξέφρασε την αντίθεσή του ,ενώ και οι μη διαφωνούντες, το χαρακτήρισαν αναποτελεσματικό, κατασκευάζεται στα βόρεια τμήματα του νομού μας.
Μάλιστα σήμερα παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής (!!!), και του Υφυπουργού, Μανώλη Οθωνα θα γίνει η έναρξη «εργασιών του έργου κατασκευής αποτρεπτικού τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της μεθορίου», ενώ οι ίδιοι νωρίτερα θα εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ

Οι αντιδράσεις στην κοινωνία του Έβρου είναι πολλές. Κατά καιρούς αρχές και φορείς έχουν εκφραστεί ενάντια στην δημιουργία του φράχτη. Με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή μας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω: Η επίσκεψη στη Νέα Βύσσα την Δευτέρα 6 Φλεβάρη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με όλη τους την κουστωδία, για να εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης των Συνόρων με θερμικές κάμερες και την έναρξη κατασκευής του «φράχτη» … είναι μια επίσκεψη χωρίς καμιά ουσία , γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους της περιοχής . Κοροϊδεύουν τον λαό μας όταν επιχειρούν να τον πείσουν ότι με θερμικές κάμερες και φράχτη 10 χιλιομέτρων στην περιοχή της Βύσσας θα σταματήσουν τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας , θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία το μεταναστών επιθυμεί και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών .
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους συμβάλουν στην όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος.