Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Παρακαταθήκη για τον Εθνικό η φετινή Ευρωπαϊκή χρονιά

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Γιώργος Πανταζίδης

Ένα μεγάλο σχολείο, μια μεγάλη εμπειρία παρακαταθήκη για την τρέχουσα αλλά και τις επόμενες σεζόν ήταν η φετινή πορεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα ευρωπαϊκά σαλόνια, στα οποία έκανε την επανεμφάνισή του έπειτα από 32 χρόνια.
Η ομάδα του Έβρου έδωσε το στίγμα της, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί και σε διεθνές επίπεδο, να ξεπερνά εμπόδια , να κοιτά κατάματα παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού βόλει, προερχόμενες από ισχυρά εθνικά πρωταθλήματα, να κατακτά προκρίσεις, να αποδέχεται τις ήττες, να είναι σε θέση να προχωρά μετά από αποκλεισμούς. Ο Εθνικός έχασε στο άδικο «χρυσό» σετ , μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάλεντς Καπ, εκεί όπου θα αντιμετώπιζε την Ιστανμπούλ στο δρόμο για τους ημιτελικούς. Τα κατεβασμένα πρόσωπα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και τα λίγα λόγια που με δυσκολία έβγαιναν , αποτύπωναν την απογοήτευση που είχε ζωγραφιστεί στα πρόσωπα των παικτών του Σάκη Μουστακίδη. Ίσως και την αίσθηση για την μεγάλη ευκαιρία που είχε χαθεί. Το παιχνίδι και η πρόκριση μπορεί να χάθηκε όχι όμως και οι εντυπώσεις που έχουν κερδηθεί ήδη από αυτήν την ομάδα. Η οποία πλέον έχει αποκτήσει (και) ευρωπαϊκό αέρα.
Κατέγραψε ήδη στο ενεργητικό της μια πρόκριση απέναντι στην … μισή Εθνική Λευκορωσίας αλλά και μια πεντακάθαρη νίκη απέναντι στους βέλγους των 9 ξένων παικτών του διπλάσιου μπάτζετ , απέναντι στους οποίους οι Εβρίτες είχαν συνολικά στους δυο αγώνες, περισσότερα κερδισμένα σετ .
Ο Εθνικός ανανέωσε το ραντεβού του για την επόμενη σεζόν σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέχρι τότε όμως έχει μπροστά του τις προκλήσεις του κυπέλλου Ελλάδας, της κούπας του Λιγκ Καπ που θα γίνει στην έδρα του και φυσικά το πρωτάθλημα εκεί που προηγείται με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.
Αυτό που κράτησαν οι παίκτες του Εθνικού είναι και η αποθέωση που γνώρισαν στο Βέλγιο από φίλους της ομάδας που τους συμπαραστάθηκαν και τους το ανταπέδωσαν με ένα θερμό χειροκρότημα στο τέλος παρά τη στεναχώρια τους …
Αυτή τη ζεστασιά θα γνωρίσουν και από τον φίλαθλο κόσμο της Αλεξανδρούπολης που με το χειροκρότημα και τη συμπαράστασή του θα «ζεστάνει» και πάλι την ομάδα, τώρα , στα δύσκολα.