Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Θράκη την ερχόμενη Δευτέρα

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιώντας νέες συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της ΑΜΘ.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η συντονιστική επιτροπή αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της ΑΜΘ, που συνεδρίασε σήμερα στην Κομοτηνή, όπου και πραγματοποιήθηκε άλλο ένα συλλαλητήριο. Εκεί αποφασίστηκε, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, να γίνουν συλλαλητήρια με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρεια.
«Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια), να είναι παρών στο δίκαιο αγώνα μας. Ζητούμε απ’ όλους τους Δήμους και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας, κλείνοντας τα δημοτικά και περιφερειακά κτίρια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η επιβίωση του τόπου μας και των ανθρώπων του, είναι ευθύνη όλων μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους.
Την ίδια στιγμή, σε συνέλευση στο μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης καλεί τους αγρότες η συντονιστική επιτροπή β. Έβρου σήμερα, στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις του αγώνα τους.    

Στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Για «εμπαιγμό» της κυβέρνησης απέναντι στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την ευλογιά, έκανε λόγο στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης. Ο Περιφερειάρχης νωρίτερα, συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων και τους δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.
Στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, η Κεντρική Διοίκηση και όλες οι Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστές και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε πόλη της.

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας με την 53/2014 απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Αναγνωρίζει τα προβλήματα των αγροτών όσον αφορά την φορολογία, χρέη, κόστος παραγωγής - εισοδήματα, ενίσχυση των κτηνοτρόφων, καθώς και τοπικά μέτρα υγείας και αντιπλημμυρική προστασία.
Κατανοεί τα δίκαια αιτήματα τους και εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα τους.