Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και στην Ελλάδα 40χρονη μητέρα «χάνεται» γιατί είναι ανασφάλιστη

Του Γιώργου Πανταζίδη

Στην Ελλας του 2014 του Μνημονίου και του Υπουργού Υγείας Αδωνη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (τι ειρωνεία) , 40χρονη μητέρα δυο παιδιών από τη Μυτιλήνη, υπερτασική, ανασφάλιστη, δεν είχε να αγοράσει τα φάρμακα για την αγωγή της και κατέληξε. Οι μαρτυρίες των γιατρών, ότι αν είχε λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή θα ήταν ακόμη ζωντανή, δίνουν το μέτρο της τραγωδίας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, μιας τραγωδίας εθνικών διαστάσεων.Με ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο .

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που απευθύνεται στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:
«Ελάχιστοι ήξεραν μέχρι προχτές από πού κατάγεται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Το μάθαμε από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος στο διαβόητο διάλογο με τον Κασιδιάρη αναφέρει πως η κ. Γκουτζαμάνη κατάγεται από τη Λέσβο και είναι κοντοχωριανή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.
Η Λέσβος έγινε χτες αντικείμενο μιας δεύτερης είδησης: με τη ζωή της πλήρωσε μία 40χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την προηγούμενη Πέμπτη και διακομίστηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και εντέλει έχασε τη μάχη για τη ζωή. Όπως διαπιστώθηκε η 40χρονη δεν ελάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης, επειδή το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και αδυνατούσε να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά των φαρμάκων..
Διερωτόμαστε: μήπως πρέπει τα θύματα της κρίσης να πεθαίνουν μπροστά στην πόρτα της κ. Γκουτζαμάνη για ν΄ αντιληφθεί η ένοικος πως συντελούνται καθημερινά εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών; Ή μήπως αγνοεί η κ. Γκουτζαμάνη πως οι κκ Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας είναι αυτουργοί της γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού;
Οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε στη διάθεσή της κ. Γκουτζαμάνη για να τεκμηριώσουμε το έγκλημα της γενοκτονίας.»