Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

400 μαθητές γιόρτασαν τα Χελιδονίσματα

Με τη συμμετοχή 400 περίπου μαθητών γιορτάσαμε και φέτος τα Χελιδονίσματα, στην αυλή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Οι μικροί μας φίλοι μέσα από την προβολή που έγινε και τη συζήτηση που ακολούθησε έμαθαν πολλά πράγματα για τη ζωή των χελιδονιών, για παράδειγμα πόσα χιλιόμετρα διανύουν κατά τη μετανάστευσή τους, πόσους σβώλους χρειάζονται για να χτίσουν τη φωλιά τους, καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προστατεύουμε τους αδόμητους χώρους των πόλεών μας προς όφελος όλων των πουλιών.

Στη συνέχεια, κατασκεύασαν φωλιές από πηλό, ώστε να προσφέρουν ένα «σπίτι» στα Λευκοχελίδονα, αλλά και να διαπιστώσουν πόσο πραγματικά επίπονη είναι η κατασκευή φωλιάς για τα πουλιά.
Με την παρουσία τους ομόρφυναν την εκδήλωση μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και φυσικά σχεδόν όλοι οι μαθητές του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Διευθυντή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού που φιλοξένησε την εκδήλωση, όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, καθώς και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου.
Σημειώνεται πως η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.


Ελένη Μακρυγιάννη