Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Επισκέφθηκε τη Σαμοθράκη η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση

Η περιφερειακή παράταξη της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΜΘ
με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Χρήστο Δούκα, και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρ.Ευρώπα, περιόδεψαν την 24 και 25/4 στη Σαμοθράκη συνοδευόμενοι από μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και φίλους της παράταξης στους οικισμούς του νησιού Προφήτη Ηλία, Λάκκωμα, Αλώνια, και Καμαριώτισσα.
Λόγω της ισχυρής βροχής δεν στάθηκε δυνατόν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των επισκέψεων και στους υπόλοιπους οικισμούς. Επίσης, δόθηκε ραδιοφωνική συνέντευξη στο τοπικό ραδιόφωνο στην εκπομπή ‘Πρωινός Απόπλους’ το πρωί της Παρασκευής και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Σαμοθράκης και ενημέρωση από τον Λιμενάρχη κ. Ιωάννου.
Οι εκτιμήσεις που προέκυψαν μετά από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους κατοίκους του νησιού και άλλους τοπικούς παράγοντες, είναι ότι το νησί και οι κάτοικοί του βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και διακατέχονται από δικαιολογημένη αγανάκτηση και θυμό.
Οι προτάσεις και απόψεις των κατοίκων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και θα ενσωματωθούν στο τελικό πρόγραμμα της παράταξης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που βρίσκεται στην τελική του φάση και που θα παρουσιαστεί άμεσα στην αρχή της προεκλογικής συζήτησης στους πολίτες της Περιφέρειας.
Ο κ. Χ.Δούκας δήλωσε σε σχετική ομιλία του σχετικά με το πρόγραμμα, ότι «θα είναι ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα ωφελεί την Περιφέρεια στο σύνολό της, με τρόπο που να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες, δημιουργώντας συγχρόνως και νέες. Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα ξεκινάει άμεσα από το σήμερα και θα στοχεύει στο μέλλον με σοβαρά και μελετημένα βήματα σε όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς τομείς, στην παραγωγή, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό, στις συγκοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμά μας αρχικό και τελικό στόχο θα έχει τον άνθρωπο και θα τον υπηρετεί με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη».
Τέλος ο κ. Δούκας δήλωσε ότι «ο συνδυασμός μας δεν κρύβεται, δεν μασάει τα λόγια του, και δεν δηλώνει πολιτικά και κομματικά ανεξάρτητος. Σε κάθε περίπτωση αυτές οι «τριπλές εκλογές» πρέπει να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και αυτούς που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν και σήμερα και να ανοίξει ένας νέος δρόμος για άμεσες πολιτικές εξελίξεις πέρα από τα μνημόνια και την εθνική και οικονομική υποτέλεια».