Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πρωταθλητές στις καρδιές μας

Στις καρδιές και το μυαλό μας είστε εσείς πρωταθλητές. … Αυτό το συναίσθημα έχουν οιαλεξανδρουολίτες φίλαθλοι για την ομάδα βόλει του Εθνικού. Μια ομάδα που το Σάββατο ολοκλήρωσε την λαμπρότερη σεζόν στην σπουδαία ιστορία του από το 1970 έως και σήμερα. Μια ομάδα που γνώρισε την αποθέωση από ένα κοινό που γέμισε ασφυκτικά 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα το κλειστό γυμναστήριο. Από έναν φίλαθλο κόσμο που ξέρει να αναγνωρίζει αξίες και προσφορές.
Ο Εθνικός δεν τα κατάφερε μέχρι τέλους. Ηττήθηκε το Σάββατο από έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό και κατέλαβε την 1η θέση στη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, την καλύτερη στην ιστορία ου, πετυχαίνοντας έξοδο για δεύτερη συνεχή σεζόν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι Πειραιώτες έπιασαν εξαιρετική απόφαση αλλά ο Εθνικός δικαιούταν κάτι καλύτερο. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει το πρώτο αλλα και το δεύτερο σετ , όμως στη συνέχεια κατέρρευσε. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει τουλάχιστον το ένα από τα δυο παιχνίδια στην Αθήνα για να βλέπαμε διαφορετικά παιχνίδια εδώ στον Έβρο, από πολλές απόψεις.
Με το αν όμως δεν κέρδισε κανείς. Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής στον Έβρο, για δεύτερη φορά μετά από το 1996 στην Ορεστιάδα. Πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νταμπλ επικρατώντας στην σειρά των τελικών κόντρα στον Εθνικό με 3-0 νίκες. Ένα καθαρά πλασματικό σερί νικών, με τους ΕΒρίτες να αξίζουν και να διακινούνται καλύτερης μοίρας. Ο Ολυμπιακός είχε την φιέστα, αλλά ο Εθνικός γνώρισε την αποθέωση από τους 1500 και πλέον φίλους – θεατές του 3ου τελικού στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», οι οποίοι και αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθεια που έγινε από όλους τους συντελεστές αυτής τη ομάδας.