Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η πιο μεγάλη ώρα .... Η Αλεξανδρούπολη στο πόδι

Η μεγάλη στιγμή που περίμενε η Αλεξανδρούπολη εδώ και δεκαετίες έφτασε και δεν είναι άλλη από την διεξαγωγή στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ενός τελικού του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά τις δύο ήττες με 3-2 σετ στους ισάριθμους τελικούς στο «Μελίνα Μερκούρη» θα υποδεχτεί το Σάββατο (2/5, 19.00, Novasports-3) τον Ολυμπιακό στον 3ο τελικό και με νίκη θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να διατηρηθεί μέσα σε τροχιά τίτλου.
 Αν καταφέρει να μειώσει τη σειρά σε 2-1 νίκες θα ανανεώσει το ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους» για την Κυριακή 4 Μαΐου στις 18.00 (Novasports-3).

O Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος για να κάνει το γύρο του θριάμβου στον Έβρο όπως συνέβη και το 1998 κόντρα στην Ορεστιάδα. Aκόμα κι αν δεν καταφέρει να γυρίσει με την κούπα από την Αλεξανδρούπολη τότε τα πάντα θα κριθούν σε 5ο και τελευταίο τελικό στις 8 Μαΐου στο «Μελίνα Μερκούρη».
Δύο γήπεδα, 4η φορά
Όλη η Θράκη ζει για τον αυριανό αγώνα και τα λιγοστά εισιτήρια που κυκλοφόρησαν από την Τετάρτη έγιναν ανάρπαστα. «Ακόμα και διπλάσια να ήταν η χωρητικότητα του γυμναστηρίου πάλι μικρό θα ήταν για να χωρέσει τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας. Άλλωστε είναι η 4η φορά που ο Έβρος έχει ομάδες στους τελικούς των πλέι οφ της Volleyleague μετά τις τρεις συμμετοχές της Ορεστιάδας το 1992, το 1997 και 1998.
«Θέλουμε νίκες για να γυρίσουμε στο Ρέντη»
Αγωνιστικά, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ο Σάκης Μουστακίδης παραδέχτηκε πως ο αθλητικός εγωισμός της ομάδας του έχει θιγεί: «Μας έχει πειράξει πολύ ο τρόπος που χάθηκαν οι δύο πρώτοι τελικοί. Μελετήσαμε στο βίντεο τα λάθη μας. Είδαμε τι δεν κάναμε και τι πρέπει να κάνουμε. Είδαμε επίσης πως οι διαιτητές έκαναν πολλά λάθη εις βάρος μας στους δύο πρώτους αγώνες και ελπίζω να μην τα επαναλάβουν. Ο Εθνικός με μία νίκη θα βγάλει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο γήπεδο. Η νοοτροπία μας έχει αλλάξει. Θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες και να γυρίσουμε στο Ρέντη σε 5ο τελικό. Δεν θα είναι εύκολο απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά όπως φάνηκε και στους δύο πρώτους αγώνες είμαστε κοντά και μπορούμε να ελπίζουμε. Ο κόσμος θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα μας δώσει δύναμη και κουράγιο στα δύσκολα. Ένα καλό ξεκίνημα θα είναι ό,τι καλύτερο για την αντεπίθεση μας».
«Μας πονάει αλλά έχουμε και γιορτή»
Ο κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Γιώργος Παπάζογλου δήλωσε: «Μας πονάει που χάσαμε με 3-2 τους δύο πρώτους τελικούς. Παίζουμε με τη πλάτη στον τοίχο αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος. Εμείς το βλέπουμε μια μεγάλη γιορτή. Εάν πάρουμε μία νίκη θα αλλάξει και η ψυχολογία και οι ισορροπίες. Στόχος μας να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες αυτών που πιστεύουν σε μας».
Θέλουν τον 27ο τίτλο
Η αποστολή του Ολυμπιακού ταξιδεύει το απόγευμα της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη. Ο Δημήτρης Καζάζης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ενώ για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια θα απουσιάσει από αποστολή της ομάδας ο φροντιστής Σπύρος Μπλέτσας επειδή ένιωσε αδιαθεσία. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν τη σειρά των τελικών και να κατακτήσουν από τον 3ο τελικό τον 27ο τίτλο πρωταθλήματος όπως είχε προβλέψει με δηλώσεις του και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».
«Κάθε τελικός είναι διαφορετικός»
Ο Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να τελειώσει στην Αλεξανδρούπολη η υπόθεση τίτλος. Αυτό προϋποθέτει υπομονή, μυαλό και μέγιστη προσπάθεια από την ομάδα μας αφού ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα με μια πολύ καλή ομάδα αλλά θεωρώ ότι έχουμε την εμπειρία αλλά και την ποιότητα ν’ ανταπεξέλθουμε με επιτυχία. Κάθε τελικός είναι διαφορετικός. Τα παιχνίδια στο Ρέντη τελείωσαν αλλά μας χρειάζεται άλλη μια νίκη για να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Πρέπει να μην έχουμε στο μυαλό μας τι συνέβη στην έδρα μας. Θεωρώ ότι η δική μας ομάδα έδειξε στους δυο τελικούς πως διαθέτει μεγάλη υπομονή σ’ αντίθεση με την αντίπαλο μας που βιάστηκε και δεν κράτησε την συγκέντρωση της. Θα πρέπει να χτυπήσουμε τον αντίπαλο μας εκεί όπου έχει πρόβλημα για να τον κερδίσουμε».
  
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ
(Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις 3 νίκες)
1ος τελικός: Δευτέρα 28 Απριλίου 2014:
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 20.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2 (25-23, 25-27, 21-25, 25-23, 15-12) (νίκες: 1-0)
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Θεμελής. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Επόπτες: Χλωρός, Αντωνόπουλος, Χαμπιλού, Μεταξά. Γραμματεία: Μητροπούλου
2ος τελικός: Τρίτη 29 Απριλίου 2014:
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 20.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2 (26-28, 28-30, 25-23, 25-15, 15-12) (νίκες: 2-0)
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Βελώνης, Χρηστίδης Αλ., Καλομοίρης, Τοψιδέλης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη
3ος τελικός:Σάββατο 3 Μαϊου 2014:
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 19.00 (Novasports-3): Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Παπαδογούλας. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Κούτκας, Μουτζούρης, Σαρμίδης, Τονονίδης. Γραμματεία: Παπαχρήστου
4ος τελικός (αν χρειαστεί): Κυριακή 4 Μαϊου 2014:
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 18.00 (Novasports-3): Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Παπαδογούλας,  Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Κούτκας, Τονονίδης, Δήμου, Σαμσάρης. Γραμματεία: Καδόγλου
5ος τελικός (αν χρειαστεί): Πέμπτη 8 Μαϊου 2014:
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 19.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
* Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι σε τελικούς πλέι οφ πρωταθλήματος.Ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες.
Last modified on Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 15:19