Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Με επίσκεψη σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που επλήγησαν από σφοδρή χαλαζόπτωση στις αρχές του Αυγούστου και σύσκεψη με τα στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος. Κατά την επίσκεψή του στα χωριά Ν. Σιδηροχώρι και Αμάραντα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ο κ. Έξαρχος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των φορέων και του αγρότες τους διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις εκτιμήσεις των ζημιών που είναι μεγάλες σε έκταση.
Για την εκτίμηση των ζημιών σύμφωνα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σημαντική είναι η συνδρομή των γεωπόνων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του ΚΕΠΥΕΛ Αλεξανδρούπολης. Με δεδομένο ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων υπάρχουν ζημιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων των φορέων και των αγροτών αν ο ΕΛΓΑ διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ο κ. Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι ο ΕΛΓΑ είναι σε θέση να πληρώσει όλες τις αποζημιώσεις που θα προκύψουν με βάση τα πορίσματα των εκτιμήσεων και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ προέτρεψε τα στελέχη του Οργανισμού να συνεργαστούν με τους φορείς της περιοχής προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των ζημιών σύμφωνα με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε. «Πρέπει να αποδείξουμε με τη δουλειά μας ότι θέλουμε και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη το αίτημα των αγροτών για αντικειμενικές εκτιμήσεις, δίκαιες αποζημιώσεις.
Ο ΕΛΓΑ υπάρχει, λειτουργεί, έχει ως αποστολή την στήριξη του αγρότη και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε για μία στιγμή» τόνισε ο κ. Έξαρχος.