Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Σκάκι στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης ...

Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το Kasparov Chess Foundation Europe και με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα εφαρμόσει στην Αλεξανδρούπολη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Kasparov για την εκμάθηση σκακιού σε δημοτικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης .
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στην περσινή σχολική περίοδο σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία . Το να μπει το σκάκι στα σχολεία είναι ένα παλαιό αίτημα των φίλων του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος που προωθείται με τον καιρό.
Έχουμε γράψει για την εισαγωγή του σκακιού στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα μέσω της «ευέλικτης ζώνης», ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που το σκάκι έχει διδαχθεί στην πρωινή ζώνη και σε ολοήμερα σχολεία. Χιλιάδες δε είναι οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που στα πολύ σημαντικά προγράμματά τους έχουν εντάξει και το σκάκι.
Ένα νέο σημαντικό βήμα γίνεται με το πρόγραμμα «Σκάκι στα σχολεία». Υλοποιείται από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) σε συνεργασία με το ίδρυμα του αζέρικης καταγωγής Ρώσου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.