Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα γήπεδα για τις ομάδες του βόλεϊ

Του Δημήτρη Αρβανιτίδη

Η έλλειψη κενών ημερομηνιών στο καλεντάρι της Α1, όσο και οι επικείμενες εκλογές που μπορεί να προκύψουν από την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την Βουλή, οδήγησαν την διοργανώτρια αρχή να διαφοροποιήσει το καλεντάρι της….
Έπειτα από αρκετά χρόνια δεν θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως αποφασίστηκε να υπάρξει αγωνιστική τόσο στις 28 Δεκεμβρίου με τον Εθνικό να υποδέχεται στην Αλεξανδρούπολη τον Παναθηναϊκό και η Ορεστιάδα πηγαίνει στη ΜΕΝΤ, όσο και στις 3 Ιανουαρίου με τον Εθνικό να πηγαίνει στη Σύρο και ο ΑΟΟ να περιμένει την ΑΕΚ και πλέον θα αρχίσουμε να μιλάμε για δεδομένα Αγγλίας και την δική μας Boxing Day στην Α1 του βόλεϊ…
Ασταμάτητα πλέον οι αγώνες και οι φετινές γιορτές μεταφέρονται στα…. γήπεδα και τα ξενοδοχεία των αποστολών. Όσο για κόσμο όρκο δεν παίρνουμε αλλά πέραν των διαιτητών και δημοσιογράφων (και αυτό παίζεται) είναι ζήτημα αν θα δούμε και φιλάθλους.

Σχέδιο εμβόλιμης για εκλογές

Την ίδια ώρα η εκλογή προέδρου στην Βουλή απασχόλησε και την ΕΣΑΠ καθώς αν δεν υπάρξει εκλογή προέδρου και πάμε σε εκλογές τότε θα υπάρξει μια επιπλέον εμβόλιμη αγωνιστική.

Final 4 στη Γλυφάδα ή Σύρο

Από εκεί και μετά στα υπόλοιπα θέματα της ΕΣΑΠ που συζητήθηκαν ήταν και η έδρα διεξαγωγής του Final 4 του League Cup το οποίο και θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.
Η μια πρόταση ήταν αυτή της Γλυφάδας, ενώ υπήρξε και μια υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής από την Σύρο. Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε, κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες.
Όσον αφορά το θέμα της ΑΕΚ ο κ. Παπασταύρου που ήταν εκπρόσωπος της Ένωσης στο Δ.Σ. ενημέρωσε την διοργανώτρια για τα θέματα της ομάδας διαβεβαιώνοντας πως θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε η ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται στο τρέχον πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα συγκροτήθηκε η νέα Επιτροπή πρωταθλήματος. Η σύνθεση της: Πρόεδρος: Χρήστος Γρόλλιος, Μέλη: Θεόδωρος Δεληγιαννάκης, Χρήστος Καρβούνης. Αναπληρωματικά Μέλη: Κώστας Ρωμανός, Δημήτρης Κάσσαρης.
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη θεσμοθέτηση του Μνημονίου μεταξύ των ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ – ΠΑΣΑΠ και αφορούν διακανονισμούς οφειλών αθλητών – Ανώνυμες Εταιρείες – Επιτροπή Αδειοδότησης.

volleyplanet.gr