Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο “Δον Καμίλο” στη Νέα Ορεστιάδα bαπό το Θεατρικό Εργαστήρι

Με την αγαπημένη κωμωδία του Σωτήρη Πατατζή “Δον Καμίλο”, συνεχίζει τη θεατρική του διαδρομή για το χειμώνα 2014-2015 το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στο θέατρό του στη Νέα Ορεστιάδα.
Οι παραστάσεις θα δοθούν για δύο συνεχόμενα τριήμερα ως εξής: Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 Και Παρασκευή 19, Σάββατο 20, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ορέστου 76, τηλ. 2552028280).
Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Χρύσα Δαπόντε
Μουσική επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Πατούνας
Τεχνική υποστήριξη: Ιορδάνης Βροχίδης, Αστέριος Γκαρλέμος
Φροντιστήριο: Ζωή Εμμανουηλίδου
Παίζουν:
Χρήστος Βενετίδης, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Λάμπρος Ζησόπουλος, Σπύρος Κατσιούλας, Μαρία Κυριακίδη, Κώστας Μερετάκης, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Βασίλης Πούλος και ο Άκης Τσονίδης.

Το έργο:

Παραμονές δημοτικών εκλογών σε μια επαρχιακή πόλη της Ιταλίας, ο Δον Καμίλο, ένας απλοϊκός καθολικός κληρικός συντηρητικών απόψεων, πρόσωπο μεγάλης ηθικής εμβέλειας, που συχνά συνομιλεί με το Τζίμινι Κρίκετ του (φωνή συνειδήσεώς του), κατά δε την άποψή του με τον Κύριο Ιησού Χριστό, γίνεται στόχαστρο επιτήδειων πολιτικών. 
Ο Δον Καμίλο βρίσκεται αντιμέτωπος με την συνείδησή του, καθόσον η ταυτόχρονη άφιξη του, αμφισβητούμενης ηθικής δημάρχου της πόλης, Φλουράτου, εκπροσώπου της χριστιανοδημοκρατικής παράταξης και του τοπικού ηγέτη του Κουμμουνιστικού Κόμματος, υποψηφίου Δημάρχου Πεπόνε, στο σπίτι του, προμηνύει γι' αυτόν θύελλες. 
Η κατάσταση... "δένει" με την άφιξη του Καρδινάλιου και της φανατικής κουμμουνίστριας αδελφής του, Ασπασίας. Παράλληλα ο Πεπόνε, εξυφαίνει πίσω από την πλάτη του Δον Καμίλο τον ιστό ενός ερωτικού σκανδάλου, όπου θα πιαστεί από ματαιοδοξία, ανταποκρινόμενος στον έρωτα μιας νεαρής χήρας. 
Ενώ ο πολιτικός αγώνας μαίνεται σε διάφορα επίπεδα, "θαύματα" συμβαίνουν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας κι ο Δον Καμίλο βρίσκεται άθελα του μέσα στη δίνη της πολιτικής αντιπαλότητας και του προσωπικού του δράματος, αφού ως άγαμος κληρικός δοκιμάζεται για πρώτη φορά από τον πειρασμό της γυναικείας σάρκας. Ο Καθολικός κληρικός δέχεται την χαριστική βολή, πληροφορούμενος ότι η ανιψιά του Τζούλια, αναθρεμμένη από τον ίδιο, είναι έγκυος από τον Μάριο, γιο του Πεπόνε...