Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τα ψέματα του Σαμαρά .. Να δεις τι σου χω για μετά ....

* Έκοψαν 4,4 δισ. από κοινωνική ασφάλιση και νοσοκομεία, "πάγωσαν" 731 εκατ. επιστροφές φόρων για να εμφανίσουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δισ.!
  Αντιστροφή της πραγματικότητας με σειρά ψεμάτων, κάλπικες υποσχέσεις και μπόλικη κινδυνολογία επιχειρεί ο Αντ. Σαμαράς σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραπλανήσει μέρος της εκλογικής βάσης και να περιορίσει την εκλογική ήττα του. Προφανώς επειδή γνωρίζει ότι πλέον ελάχιστοι τον πιστεύουν, επιλέγει ως κεντρικό σύνθημα το "λέμε την αλήθεια".
Όπως αποδείχθηκε, το "success story" του πρωτογενούς πλεονάσματος στήθηκε με περικοπές του προϋπολογισμού 4,4 δισ. από την κοινωνική ασφάλιση και τα νοσοκομεία, περικοπές 600 εκατ. από την Αυτοδιοίκηση και "πάγωμα" επιστροφής φόρων 731 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο Αντ. Σαμαράς διατεινόταν ότι "σε συμφωνία με την τρόικα" θα προχωρήσει σε "φοροελαφρύνσεις", όταν είναι γνωστό τοις πάσι (e-mail Χαρδούβελη - Σαμαρά) ότι με την τρόικα έχει συμφωνήσει μεγάλες φοροεπιβαρύνσεις, κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ σε φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ.
Παράλληλα η επιχείρηση "κινδυνολογία" ξεπέρασε κάθε φαντασία, καθώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα κοπούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ (!), πράγματα που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με το Μνημόνιο.