Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Έβρο

Της Κικής Ηπειρώτου

Πανέτοιμο και πριν τη λήξη της προθεσμίας εμφανίστηκε για άλλη μία εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ, δημοσιοποιώντας χθες το πρωί τα ψηφοδέλτιά του σε όλη τη χώρα. Στον Έβρο, στη λίστα φιγουράρουν γνωστά πρόσωπα, που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες εκλογικές μάχες, ενώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος συμπεριλαμβάνεται και ο Εβρίτης Θοδωρής Χιώνης, ο οποίος είναι και ο γραμματέας του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ.
Οι υποψήφιοι στον Έβρο: Βλησίδης Ανέστης (Τάσος), συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Έβρου
Δευτεραίος Σάββας, ακτινολόγος γιατρός Επίκουρος Καθηγητής, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θράκης
Μαργαριτίδης Γιάννης, αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βορείου Έβρου
Σίσκου Άννα Μαρία, λογοθεραπεύτρια, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης
Τρέλλη Φανή, Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης

Το μήνυμα του Γ.Γ. του ΚΚΕ

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όρος για να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας, αγωνιστικής ανάτασης, καθώς την επιπλέον δύναμη του ΚΚΕ θα την καταθέσει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «οι προσδοκίες του λαού "κουμπώνουν" σήμερα μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, και πρέπει να τον οδηγήσουν σε συμμετοχή στις διαδικασίες ανασύνταξης του κινήματος και συγκρότησης της λαϊκής συμμαχίας».
«Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι όρος για να ανοίξουμε περπατησιά προς μια άλλη κοινωνία. Στις εκλογές δίνεται μία ευκαιρία στον λαό. Αυτή την ευκαιρία να αξιοποιήσει» γιατί «με δυνατό ΚΚΕ και απόφαση συμμετοχής στο κίνημα, στους αγώνες, μπορεί να είναι ο ίδιος ο λαός ο ρυθμιστής των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή του και να πάψει να εκχωρεί στους αντιπάλους του αυτό το δικαίωμα», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε:
«Αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στο λαό, να τις κάνουν πράξη και στη Βουλή, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ» όπου «βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στον λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης».