Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΛΕΣΧΗ: Στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για το "σπίτι του βόλεϊ"

Την περασμένη Παρασκευή 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο προγραμματισμένη συνάντηση της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Λαμπάκη με θέμα την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου «το σπίτι του βόλεϊ». Αφορμή ήταν η εξαγγελία από τον Δήμαρχο σε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο της ανέγερσης νέου κλειστού γυμναστηρίου δίπλα στο χώρο του νέου κολυμβητηρίου.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στους ανθρώπους της Λέσχης να εκθέσουν τις απόψεις τους αφ’ ενός για την αναγκαιότητα της κατασκευής νέου κλειστού και αφ’ ετέρου να παρουσιάσουν επίσημα στον κ. Δήμαρχο τη δική τους πρόταση σχετικά με την προς συζήτηση κατασκευή μέσω του μέλους τους Κλεάνθη Μαυρουδή.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση της Λέσχης είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου τουρνουά μίνι-βόλεϊ σε πλήθος κόσμου και απέσπασε θετικά σχόλια, διότι είναι ρεαλιστική, προσαρμοσμένη στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας και το κυριότερο βιώσιμη όσον αφορά τη διαχρονική λειτουργία του γηπέδου, καθώς προβλέπει τη χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για την φιλοξενία στην πόλη μας διεθνών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου.
Ο κ. Δήμαρχος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να θέσει σε προτεραιότητα την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου και έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης κατασκευής. Έδωσε δε το πράσινο φως να έρθει σε επαφή με την τεχνική υπηρεσία η μελετητική ομάδα η οποία έκανε (αφιλοκερδώς) την προμελέτη εκ μέρους της Λέσχης Πετοσφαίρισης , ώστε να υπάρξει συνεργασία και όποια παροχή βοήθειας για ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Εφικτό , υλοποιήσιμο και άκρως αναγκαίο το « σπίτι του βόλεϊ».

Οι άνθρωποι της Λέσχης από την πλευρά τους αποχώρησαν από την συνάντηση με συγκρατημένη αισιοδοξία αφού άκουσαν από επίσημα πλέον χείλη ότι έχει μπει στις προτεραιότητες της τοπικής ηγεσίας και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης  το «σπίτι του βόλεϊ», ένα όνειρο ετών των ανθρώπων του βόλεϊ, αλλά και επιβεβλημένη ανάγκη για το αθλητικό μέλλον της πόλης μας.
Η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του έργου με την ευχή να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο κ. Λαμπάκης, ο οποίος  έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο θέμα, να εγκαινιάσει το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης μέσα στη δεύτερη αυτή Δημαρχιακή του θητεία.