Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Νέος εθελοντικός καθαρισμός στο Κάστρο του Διδυμοτείχου

Για άλλη μια φορά οι "Καστροπολίτες" πραγματοποίησαν Εθελοντικό Καθαρισμό στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, ξεκινώντας τις Εθελοντικές Δράσεις και για αυτή τη χρονιά. Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 δόθηκε το σύνθημα και οι "Καστροπολίτες" επιχείρησαν στο φυσικό τους χώρο, το Κάστρο.
Η δράση αφορούσε στην κοπή χόρτων και άγριων δέντρων που απέκλειαν την πρόσβαση και την οπτική επαφή με τα τείχη. Σημαντική ήταν η προσέλευση, καθώς άνδρες, γυναίκες και παιδιά, εργάστηκαν σαν μία καλοστημένη ομάδα.Για να επιτευχθεί ο σκοπός της διατήρησης του Κάστρου και των άλλων μνημείων της περιοχής, στο επίπεδο που τους αρμόζει, θα ακολουθήσουν και άλλοι επανειλημμένοι καθαρισμοί, όλο το επόμενο διάστημα.
Αυτή τη φορά καθαρίστηκε η δυτική πλευρά του Κάστρου, από την Αγία Αικατερίνη, τις Πύλες των ανακτόρων ("Σαραγιόπορτες") μέχρι τον Πύργο του Κομνηνού, που είναι και η πλευρά που είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Πλέον και οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι της πόλης που ατενίζουν καθημερινά το Κάστρο, ξέρουν πως το διατηρούν και το προστατεύουν οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.