Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Απλήρωτοι, απογοητευμένοι αλλά νικητές!

Για λίγο στην άκρη άφησαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όντας απλήρωτοι για μήνες, οι παίκτες του Εθνικού και αγωνίστηκαν όπως εκείνοι ξέρουν, κερδίζοντας εύκολα τον αποδεκατισμένο και με λύσεις ανάγκης Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ. Μετά από δυο ημέρες αποχής από τις προπονήσεις, κατέβηκαν στο γήπεδο και έκαναν το χρέος τους, εξασφαλίζοντας θέση στην εξάδα.Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη, σε αρκετά σημεία, θύμιζαν τον γνώριμο καλό Εθνικό, με δυναμικό σέρβις και μπλοκ. Ο Παμβοχαϊκός έχοντας εκτός τους Νέμεθ και Στεφάνοβιτς αν και προσπάθησε με τον Ντουσάρμ και Σαρικεϊσογλου στο δεύτερο και τρίτο σετ, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα και έτσι με την ήττα του να τερματίσει στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Αρκετά μακριά από τους αρχικούς του στόχους και φιλοδοξίες.
Κέρδος για τον Εθνικό ο 17χρονος Παρασκευάς Τσέλιος ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή, στην πρώτη του συμμετοχή στην Βόλει Λιγκ , και με επίθεση πρώτου χρόνου στο ματς μπολ σφράγισε τη νίκη του Εθνικού.
Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-23, 25-20) 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Αν. Δαλακούρας, Μίχαλιε, Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Άντριτς, Κιόσσης / Δαρίδης (λ), Δημητριάδης, Τσέλιος, Κοντοστάθης. 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μίχαελ Μέρτεν): Τερζής, Σπένσερ, Κανέλλος, Σαρικεΐσογλου, Βανδώρος, Ντούσαρμ / Ζήσης (λ), Μακρυγιάννης.

Μουστακίδης: Τα παιδιά έχουν δίκιο να απογοητεύονται

O προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Ο αγώνας πέρασε σε δεύτερη μοίρα για μας, αφού ακόμα υπάρχει η πίκρα από την ήττα κόντρα στη Σύρο. Απογοητευτήκαμε πολύ, αλλά συνεχίσαμε. Σήμερα δεν υπήρχε λόγος για άγχος και αυτό φάνηκε στο τελικό σκορ. Κερδίσαμε άνετα και το 3-0 ηρθε φυσιολογικά. Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν είναι πλέον γνωστά σε όλους. Τα κουβαλάμε πολύ καιρό μαζί μας Τα παιδιά έχουν δίκιο να απογοητεύονται και να προβληματίζονται. Είμαι μαζί τους και τα στηρίζω. Δεν ξέρω τι θα γίνει από δω και πέρα».
Ο προπονητής του Εθνικού Μίκαελ Μέρτεν δήλωσε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για μας. Τελευταία στιγμή προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλό. Παίξαμε καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. Τα οικονομικά προβλήματα μας στοίχισαν πολύ φέτος και ήταν κρίμα για την ομάδα. Απογοητευτήκαμε πολλές φορές, αλλά συνεχίσαμε».