Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πανελλήνιο Σχολικό Βόλεϊ: Στον τελικό των κοριτσιών Σχολή Μωραίτη και Ελληνικό Κολλέγιο Θεσνικης

Η Σχολή Μωραΐτη είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μία θέση στα τελικά των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης 2015 που διεξάγονται στην Αλεξανδρούπολη.
Στον 1ο ημιτελικό επικράτησε με 2-0 σετ (25-14 & 25-23) του Λυκείου Απ. Πέτρου & Παύλου Λεμεσού, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον ιδιαίτερα στο 2ο σετ.

Συνθέσεις:
Λύκειο Απ. Πέτρου & Παύλου Λεμεσού (Παπανικολάου): Σπύρου, Τοούλια, Ασπρη, Κωνσταντοπούλου, Λάμπρου, Χατζηκωνταντά, λ- Ερμογένους (Σαββίδου, Αριστείδου, Κυπριανού)
Σχολή Μωραΐτη (Καλαμπόκης): Παπασταύρου, Γκρέκα, Σολωμού, Φάκη, Μπανίκα, Μιλεντίγιεβιτς, λ- Οικονομοπούλου (Μπαλογιάννη, Τσιγαρίδα, Καραμαούνα)


Ο προπονητής της Σχολής Μωραΐτη Ζώης Καλαμπόκης δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: «Ο πρώτος στόχος για μας επιτεύχθηκε. Βρισκόμαστε στον τελικό και θα κάνουμε το καλύτερο για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Αναμένουμε να γίνει μια δυνατή μονομαχία και θα κερδίσει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Αυτό είναι το μυστικό για εμάς και εκεί θα δουλέψουμε. Στο σημερινό παιχνίδι μπήκαμε συγκεντρωμένοι, είχαμε ρυθμό και δημιουργήσαμε προβλήματα στον αντίπαλο από τα σερβίς μας. Στο δεύτερο σετ χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα και κάναμε λάθη που ευτυχώς δε μας στοίχησαν». 

Ο 2ος ημιτελικός 

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης στα κορίτσια. Στον 2ο ημιτελικό επικράτησε του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης με 2-0 σετ (25-19 & 25-11). Η Ηλιούπολη ήταν ανταγωνιστική μέχρι τον 18ο πόντο του πρώτου σετ, όμως από αυτό το σημείο και μετά τα έμπειρα κορίτσια του Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν και έφτασαν στη νίκη.    
Συνθέσεις: 
3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης (Μελισσάς): Νάστου, Πάτα, Καπάτου, Αρσενικού, Κυριαζοπούλου, Κασάπογλου, λ- Καρπασίδη (Γιαννίκη, Βαρθάλη, Παπαγεωργίου)
Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (Ιωαννίδης): Κομνινό, Αγγελοπούλου, Σαρηγιαννίδου, 
Παπάζογλου, Καρακατσιάνη, Νώτη, λ- Καραγιάννη (Τουκμενίδου, Ξανθοπούλου, Παπαφωτίου, λ- Νικολαΐδου)

Ο προπονητής του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Ιωαννίδης δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Ήρθαμε φέτος στην Αλεξανδρούπολη, την πόλη του βόλεϊ για να συμμετάσχουμε στους Πανελλήνιους Αγώνες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κερδίσαμε σήμερα στον ημιτελικό το σχολείο της Ηλιούπολης και αύριο στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε τη Σχολή Μωραΐτη όπως και πέρυσι. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να  νικήσουμε έτσι ώστε να φέρουμε και πάλι το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».