Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σε ένα δίμηνο στην αγορά 4 δισ. από το ΕΣΠΑ

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ θα διοχετευθούν στην αγορά το επόμενο δίμηνο μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ανέφερε ο αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.
Μόνο οι τυπικές διαδικασίες απομένουν για την έγκριση των κονδυλίων, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρμόδιο επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική στην Ευρώπη, Κορίνα Κρέτσου.
«Η Επιτροπή θεωρεί ρεαλιστικό να λάβουμε την πρώτη δόση των 825 εκατομμυρίων έως τέλος του μήνα», τόνισε.
Ως προς τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, σημείωσε ότι συζητήθηκε αφενός η επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων των έργων και αφετέρου το ζήτημα της απλοποίησης του προγράμματος του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε το 2016 ως μια κρίσιμη χρονιά. Αναφερθείς στο προσεχές χρονικό διάστημα, είπε ότι 4 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν σ’ ένα δίμηνο στην αγορά , μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ . Στις επόμενες ημέρες«θα δώσουμε ένα σχέδιο για την ώθηση που πρέπει να δοθεί στην δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.
Για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε:
• «Θα συνεχισθεί η προσπάθεια σχεδιασμού προγραμμάτων, που θα δημιουργήσουν προοδευτικά θέσεις εργασίας 65.000 θέσεων εργασίας για άνεργους»
• «Θα συνεχισθούν προγράμματα υγιούς επιχειρηματικότητας για μικρές επιχειρήσεις , που αδυνατούν να βρουν πόρους από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα»