Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία του Φοίβου Τσαραβόπουλου στο ΕΜΘ για την «Ανάπτυξη πεζοπορικού τουρισμού»

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Φοίβου Τσαραβόπουλου με θέμα "Ανάπτυξη πεζοπορικού τουρισμού: Οργάνωση και προβολή δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών" στο καφέ του Μουσείου. Θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τα μονοπάτια της Θράκης.
Είσοδος ελεύθερη.
Τα παλαιότερα χρόνια τα μονοπάτια συνέδεαν τα χωριά μεταξύ τους, ένα χωριό με χωράφια, με ξωκλήσια, με το λιμάνι ή με την πηγή. Με τη σταδιακή έλευση του αυτοκινήτου, τα μονοπάτια για πολλά χρόνια ξεχάστηκαν. Σήμερα τα ανακαλύπτουμε εκ νέου. Τα περπατάμε όχι τόσο για τον προορισμό στον οποίο μας οδηγούν, όσο για την επαφή με τη φύση και τον πολιτισμό που μας προσφέρουν σε κάθε βήμα.
Ο πεζοπορικός τουρισμός, ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος του τουρισμού, ανακαλύπτει με ταχύτατα αυξανόμενη τάση την Ελλάδα. Έτσι, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε τις σωστές υποδομές ώστε να παρέχουμε στους εν δυνάμει πεζοπόρους – επισκέπτες της χώρας μας τις προϋποθέσεις να μάθουν για τα μονοπάτια μας, να περπατήσουν με ασφάλεια και να τελειώσουν τις πεζοπορίες τους με την αίσθηση πως το ταξίδι τούς πλούτισε.
Ο Φοίβος Τσαραβόπουλος, από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece – www.pathsofgreece.gr) θα παρουσιάσει τα κύρια βήματα που απαιτούνται για την άρτια οργάνωση και προβολή δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών.