Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

«Ο χορός της πραγματικότητας»…

Τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η ΚΛΑ προβάλλει την ισπανική ταινία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η ΚΛΑ προβάλλει την ισπανική ταινία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι με τίτλο «Ο χορός της πραγματικότητας». Εικοσιτρία ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, το κάτι σαν blockbuster «TheRainbowThief» του 1990 και έχοντας ταυτόχρονα κυκλοφορήσει κόμικς, βιβλία και ως δάσκαλος της δικής του θεωρίας, του ψυχοσαμανισμού (μια μείξη μαγείας, Ταρό, Βουδισμού και Σαμανισμού), ο ΑλεχάντροΓιοντορόφσκι επέστρεψε με το «Χορό της Πραγματικότητας», την πιο αυτοβιογραφική του ταινία που ξεκινάει με τα παιδικά του χρόνια στην Τοκοπίλλα της Χιλής και συνεχίζει με την ενηλικίωση του, την άκαρπη σχέση με τον πατέρα του και την εισβολή του μέσα στο όνειρο.
Αφού μεσουράνησε στα 70s και τα 80s με μια σειρά από τις πιο παρανοϊκές, σουρεαλιστικές, βαθιά πολιτικές και ιδιοσυγκρασιακές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, ο Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι διένυσε τις δεκαετίες που ακολούθησαν κουβαλώντας το μύθο του «TheHolyMountain», του «SantaSangre» και του «ElTopo», όλα φτιαγμένα από εμμονές, αυθεντική τρέλα και εκείνο το μείγμα της νοσταλγίας με τον εκμοντερνισμό της χιλιανής παράδοσης που διαπερνούσε πάντοτε το πολύτιμο έργο του.
O «Χορός της Πραγματικότητας» έκανε την πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2013, με την κριτική να υποδέχεται τη μεγάλη επιστροφή του ΑλεχάντροΓιοντορόφσκι ως μια απαραίτητη προσθήκη στο σύγχρονο σινεμά που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επηρέασε και ο ίδιος, με την απολαυστική αναρχία του οράματός του για ένα σινεμά ελεύθερο, προσωπικό, φτιαγμένο από τη φρίκη της καθημερινότητας και τη λεπτή γραμμή που χώριζε ανέκαθεν τον εφιάλτη από την πραγματικότητα.
Είστε έτοιμοι για ένα «Χορό στην Πραγματικότητα»;

ινφο

Οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ. και γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).