Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Στην Αλεξανδρούπολη το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία ανακοινώνει την διοργάνωση του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατρικής 14-17 Απριλίου 2016 στο Ξενοδοχείο Thraki Palace στην Αλεξανδρούπολη.
Όπως για τα δύο προηγούμενα συνέδρια στα Ιωάννινα και την Λάρισα, η επιλογή της πόλης της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί κόμβο άσκησης της Ψυχιατρικής και εκπαίδευσης για μια ευρύτερη περιοχή.
Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής γίνεται ένα χρόνο μετά το προηγούμενο συνέδριο, καθώς η γενικότερη πορεία της ψυχιατρικής στη χώρα απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση και μελέτη των κύριων προβλημάτων.
Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει όλους τους τομείς άσκησης της σύγχρονης Ψυχιατρικής, θα κινηθεί όμως ιδιαίτερα γύρω από τέσσερις άξονες:
1) Δίκαιο και ψυχιατρική
2) Διοικητική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επαγγελματικά προβλήματα στην άσκηση της ψυχιατρικής
3) Οικονομική κρίση και Ψυχική Υγεία
4) Προσφυγική – Μεταναστευτική κρίση: Προβλήματα Ψυχικής Υγείας
5) Σύγχρονες ψυχοφαρμακολογικές προσεγγίσεις
«Προσδοκούμε στην ενεργό συμμετοχή σας και πιστεύουμε ότι το 24ο Συνέδριο θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εποικοδομητικών προτάσεων σε σχέση με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική άσκηση, καθώς και η εκπαίδευση και η έρευνα στον τομέα της Ψυχιατρικής στη χώρα μας» σημειώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης