Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

«Λέμε όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης»

Αποφασισμένοι να παραλύσουν τον Έβρο  με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, είναι οι φορείς και τα σωματεία του νομού που καλούν σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή (Πέμπτη 4/2) γενική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης και σκληρής λιτότητας, τριών μνημονίων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων από το 2010 και μετά, υπάρχει ευρύ κάλεσμα για την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία έρχεται σε μια περίοδο που οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους κλείνοντας και τις εισόδους εξόδους της χώρας στην περιοχή μας.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή μας έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και αντίστοιχες σε Ορεστιάδα, Σουφλί. Στην πρωτεύουσα του Έβρου θα υπάρχει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10πμ στο Δημαρχείο Αλεξ/πολης, λίγα μέτρα πιο μακριά του Επιμελητηρίου Έβρου στο οποίο θα συμμετάσχουν, έμποροι, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες εστίασης, καφέ κλπ. Την ίδια ώρα στις 11πμ. είμαι προγραμματισμένη η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Έβρου όπου θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Μένει να δούμε εάν και εφόσον σε κάποια στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων, αυτές θα ενωθούν με κοινή πορεία.

Εργατικο κέντρο Έβρου

Στην απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Έβρου αναφέρει:
 «Εκτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού της νέας φοροεπιδρομής και των δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων. Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.
   Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της εναπομείνασας οικονομίας , οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Οι φορείς που καλούν:

Σε σύσκεψη που είχε γίνει προ ημερών τη στήριξή τους στην κινητοποίηση παρέχουν οι :
Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου
Νομαρχιακό Παράρτημα ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου
Ομοσπονδία Αγροτών
Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
Σωματείο Αρτοποιών
Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Έβρου
Σωματείο Καφέ – Εστίαση Αλεξανδρούπολης
Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Ιατρικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης
Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης
ΕΠΛΣ Λιμενικών Θράκης
Συνταξιούχων Δημοσίου - ΙΚΑ