Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η 11η Μαΐου τελευταία ημέρα μαθημάτων για Γυμνάσια-Λύκεια

Η 11η Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2015-2016 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.
Την περσινή χρονιά, τα γυμνάσια και λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η διδασκαλία των μαθημάτων στα Γυμνάσια τα Λύκεια θα σταματήσει για Πάσχα φέτος στις 22 Απριλίου Παρασκευή και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου.Λίγες μέρες αργότερα, την Δευτέρα 16 Μαΐου αρχίζουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων (Δευτέρα 16 Μαΐου) και των ΕΠΑΛ (Τρίτη 17 Μαΐου) που θα εξεταστούν τόσο με το νέο όσο και με το παλιό σύστημα.
Στο επόμενο διάστημα θα καθοριστούν τα θέματα των εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ καθώς και οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών εξετάσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί στη συνέχεια. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.
Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση τον περασμένο Φλεβάρη, θα λάβουν το δελτίο εξεταζόμενου, με το οποίο θα προσέρχονται στο αναγραφόμενο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων, μέσα στον Απρίλιο.