Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Γράφει ιστορία το πινγκ-πονγκ του Εθνικού, άνοδος στην Α2 γυναικών

Οι αγώνες των μπαράζ στην επιτραπέζια αντισφαίριση ολοκληρώθηκαν με την γυναικεία ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να πανηγυρίζει την άνοδο στα σαλόνια της Α2 κατηγορίας. Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο περίπου η αθλήτρια του Εθνικού Παναγιώτα Μούρου επέστρεψε στην ομάδα και έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις ώστε να στηθεί μια ομάδα πού θα διεκδικούσε την επιστροφή στην Α2 κατηγορία . Η ομάδα ενισχύθηκε με την καταξιωμένη αθλήτρια από την Αθήνα Μαρία Αρτσέτου και την Θεσσαλονικιά Ντιάννα Κοτατζιάν.Αξίζει να σημειωθεί πως ομάδα του Εθνικού ξεκίνησε αήττητη με την πρωτιά στο τοπικό πρωτάθλημα Θράκης αποτελούμενη μόνο από αθλήτριες των ακαδημιών. Η πορεία της ομάδας συνεχίστηκε με την πρωτιά στην Βόρεια Ελλάδα με την Μαρία την Παναγιώτα την Ντιάννα να αποτελούν αχτύπητο τρίδυμο , να κερδίζουν κάθε αντίπαλο και να επιδεικνύουν την έννοια της ομάδας με το καλύτερο τρόπο μέσα και έξω από τα αγωνιστικά τραπέζια. Η ομάδα του Εθνικού έφτασε στα τελικά μπαράζ της Αθήνας αήττητη και ήταν έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο ανάμεσα σε πέντε ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Στο πρώτο και ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια των αγώνων τα κορίτσια του Εθνικού κέρδισαν το Ηράκλειο με το εμφατικό σκορ 4-1 που έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα για την άνοδο με την Μαρία Αρτσέτου να πετυχαίνει δύο νίκες και να συμβάλει καθοριστικά στην νίκη αυτή. Το επόμενο παιχνίδι ήταν με το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο την ομάδα του Άλφα και με τον Εθνικό να κάνει σπουδαίο ματς και να χάνει στις λεπτομέρειες με το 4-0. Την δεύτερη μέρα των αγώνων ο Εθνικός στον αγώνα με την ομάδα της Πάτρα χρησιμοποίησε στη σύνθεση και την μικρή Θεοδώρα Βασιλειάδου η οποία πέτυχε και νίκη και μαζί με την Μαρία και την Παναγιώτα έφτασαν στο 4-0.

Έμοιαζαν όλα εύκολα μέχρι που η πολύ αξιόλογη ομάδα των Χανίων πέτυχε νίκη έκπληξη στην ομάδα του Άλφα με 4-3 και ανατράπηκαν τα δεδομένα με όλες τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο να έχουν από μια ήττα. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν ένας πραγματικός τελικός με τον Εθνικό και τα Χανιά να διεκδικούν την άνοδο σε ένα ματς….θρίλερ. Η Μαρία Αρτσέτου με τη φανέλα του Εθνικού πέτυχε δύο νίκες και έφτασε την ομάδα ένα βήμα πριν την άνοδο. Να σημειωθεί πως η Μαρία σε όλη τη σεζόν έκανε μόνο μία ήττα έδειξε την κλάση της το σπουδαίο αγωνιστικό προφίλ της και φυσικά αποτέλεσε στυλοβάτη της ομάδας.

Παράλληλα και η Κοτατζιάν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και έδειξε πως είναι αξιόλογη αθλήτρια. Ακόμη με το διπλό Αρτσέτου-Μούρου έκανε τις νίκες τρείς και πλέον η ομάδα της Αλεξανδρούπολης χρειαζόταν άλλη μια νίκη για την άνοδο με το σκορ να είναι στο 3-3 και στο τελευταίο αγώνα ήταν το παιχνίδι Μούρου – Φρατζεσκάκη.

Εκεί μίλησε η ψυχή της Παναγιώτας, σε ένα ματς τεράστιας έντασης και μεγάλης ευθύνης η Παναγιώτα δεν λύγισε αν και τα σετ ήταν 2-2 και στο τελευταίο η αθλήτρια του Εθνικού βρέθηκε να χάνει με 6-2 η Παναγιώτα βρήκε λύσεις και με κατάθεση ψυχής έκανε την απίστευτη ανατροπή και έδωσε στον Εθνικό το δικαίωμα στο όνειρο…..και την άνοδο στην Α2 κατηγορία. !!!