Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Άλλη μία διάκριση για την "Πρίσμα Ηλεκτρονικά"

Ένα ακόμη βραβείο προστέθηκε στην συλλογή της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, μετά την κατάκτηση του BRONZE βραβείου στην κατηγορία "Εφαρμογές για smartphones & tablets", στα φετινά βραβεία Tourism Awards.
Η τελετή απονομής των Tourism Awards 2016 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίες προσωπικότητες και επαγγελματίες του Ελληνικού Τουρισμού.Το βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου και στη Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ κατά την απονομή των Tourism Awards 2016 για την ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640. Η εφαρμογή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «Ηράκλειο, κάθε βήμα ... ένα ταξίδι στην ιστορία» Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη Ηρακλείου» δημιουργός του οποίου είναι η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007 -2013»με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Το έργο βασισμένο στην τεχνολογία της πλατφόρμας XENAGOS με ένα συνδυασμό τριών εφαρμογών δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα, να συνθέσει τις ψηφίδες της μακρόχρονης ιστορίας της πόλης του Ηρακλείου, να γνωρίσει το χθες αναζητώντας πληροφορίες ή περπατώντας στο σήμερα ακόμη με τεχνολογία augmented reality.
Ανάλογα με τον χρόνο και τα ενδιαφέροντα του ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης, τα μνημεία, τα μουσεία, την ενετική οχύρωση, το λιμάνι, τη σύγχρονη πόλη με τις ιδιαίτερες ομορφιές της, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση. Η τρισδιάστατη αναπαράσταση προσφέρει μια «ζωντανή εικόνα» της πόλης του Regno di Candia, της εποχής της Ενετοκρατίας, της Κάντιας, και λίγο πριν την κατάληψή της από τους Οθωμανούς στα μέσα του 16ου αιώνα.
Το βραβείο παρέλαβε o αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ηράκλειου κύριος Gian Andrea Paolo Garancini και ο διευθύνων σύμβουλος της Πρίσμα Ηλεκτρονικά κύριος Χρήστος Γιορδαμλής.