Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ξεχωριστή τιμή σε έναν Αλεξανδρουπολίτη με πολύπλευρη πολυετή προσφορά

Του Γιώργου Πανταζίδη

Το Μετάλλιο Α΄Τιμής σε έναν συντοπίτη μας που αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό ιστό της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα, απένειμε το βράδυ του Σαββάτου το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας του Έβρου. Ο λόγος για τον Δημήτριο Αναστασιάδη, επί δυο δεκαετίες πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου - επίτιμου προέδρου του - ο οποίος τιμήθηκε για την επιστημονική, κοινωνική και εθελοντική προσφορά.Από νωρίς, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης γέμισε ασφυκτικά, από αρχές, φορείς, αλλά και απλούς πολίτες που αναγνώρισαν την προσφορά του τιμώμενου προσώπου, μια φυσιογνωμία που είναι συνυφασμένη με όλους τους μεγάλους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες του τόπου την τελευταία 30ετία και τις διεκδικήσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και ποιότητας ζωής των Εβριτών. Ένα πρόσωπο αγαπητό, προσιτό σε όλους, με δράση και πράξεις που είχαν και έχουν σαν γνώμονα τον άνθρωπο αλλά και την αγάπη του για την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, τόπο καταγωγής του.

Το μήνυμα του Δ. Αναστασιάδη

Εμφανώς συγκινημένος , ο Δημήτριος Αναστασιάδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή προς το πρόσωπό του. «Όταν ακούει κανείς τόσα πολλά καλά λόγια , όπως αυτά που ακουστήκαν σε αυτήν την αίθουσα, αναρωτιέται αν τα αξίζει . Αν και έχω μιλήσει πολλές φορές και σε αρκετούς Δημάρχους από αυτό το βήμα, σήμερα η συγκίνηση είναι μεγάλη. Τα λόγια είναι δύσκολα. Δεν χρειάζονται όμως πολλά λόγια. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Και μπορεί σε συνομιλίες μας να συμφωνούσαμε είτε να διαφωνούσαμε, αλλά οι κουβέντες μας είχαν μια κοινή συνισταμένη. Την αγάπη μας για την Αλεξανδρούπολη».
Δεν παρέλειψε να περάσει και το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Καλώ όλους αρχές, φορείς και πολίτες, να αγωνιστούν για μια Αλεξανδρούπολη που θα έχει στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος, που θα αξιοποιεί τα μεγάλα της πλεονεκτήματα, που θα στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη, θα επενδύει στον τουρισμό - συνεδριακό - θεραπευτικό - θα αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει το πανεπιστήμιο. Πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες στην διεκδίκηση μιας ανάπτυξης που θα ταιριάζει στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, της αειφορίας και της υγείας των πολιτών της».

Η προσφορά του Δ. Αναστασιάδη

Ο κ. Αναστασιάδης συνέβαλε αποφασιστικά και ουσιαστικά στα τοπικά δρώμενα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την ίδρυση-αναβάθμιση της Ιατρικής Σχολής, την αποτροπή διαλυτηρίων πλοίων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέχρι και το Δέλτα του Έβρου, την αποτροπή εγκατάστασης μεγάλου πεδίου βολής στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου με διασπορά απεμπλουτισμένου ουρανίου, την αποτροπή εγκατάστασης αγωγού πετρελαίου, διυλιστηρίων και συναφών άκρως ρυπαντικών βιομηχανιών στην περιοχή μας, την αποτροπή εξόρυξης χρυσού με κυάνιο, τα κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής μας, την οικονομική περίθαλψη του παιδικού χωριού SOS και των Συλλόγων ΑΜΕΑ μέσω του Ιατρικού Συλλόγου, τη δημιουργία και επάνδρωση του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την προσέλκυση εκατοντάδων Ιατρικών Συνεδρίων στην Αλεξανδρούπολη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την έκδοση του Ιατρικού-Ιστορικού και Πολιτιστικού Περιοδικού "Ιατρικές ώρες" που βραβεύτηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον κ. Αναστασιάδη μίλησαν: Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος , ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης , οι Βουλευτές Έβρου κ. Γιώργος Καΐσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος , ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πετροβιτς , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Παναγιώτης Βάρναλης , ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Θεόδωρος Αγγλιάς , ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης - Δημοτικός Σύμβουλος - Ιατρός κ. Σάββας Δευτεραιος ενώ επιστολές απέστειλαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας . Στο τέλος, ο ζωγράφος Αθηνόδωρος Ταρσούδης πρόσφερε ευχάριστες μουσικές νότες με την φυσαρμόνικά του.

φωτο: Γ. Νaλμπάντης - radiomax.gr