Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πανελληνιονίκης 20χρονος αθλητής του ΜΓΣ Εθνικού στο στίβο

Ο πλέον Έλληνας ελπιδοφόρος δρομέας, με μεγάλη εξέλιξη φέτος, είναι ο Μάρκος Γκούρλιας που φέτος αγωνίζεται με την ιστορική φανέλα του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Πρόσφατα ο 20χρονος δρομέας σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη και πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο , στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στίβου, στα 5000μ, με σπουδαίο χρόνο, 14.40, παρά την υψηλή θερμοκρασία, που είναι και ατομικό του ρεκόρ. Ο Μάρκος μέσα στο 2016 ήδη μετρά 4 Πανελλήνια μετάλλια και διεκδικεί άλλο ένα στο πανελλήνιο νέων, έως 23 ετών, στη Λάρισα. Ο ίδιος δηλώνει ευτυχισμένος για αυτά που έχει καταφέρει. «Ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος και περίμενα, ίσως και καλύτερη επίδοση, αλλά η υπερβολική ζέστη, δεν το επέτρεψε. Ήταν μια κούρσα τακτικής. Εκανα ατομικό ρεκόρ 17 δεύτερα, 14.40 και επόμενος στόχος, είναι το διεθνές μήτιγκ στο Βέλγιο, όπου εκεί θα κυνηγήσω την μεγάλη επίδοση στα 5000μ» μας λέει σε δηλώσεις του ο Μάρκος Γκούρλιας .
Σε ερώτησή μας για το θέμα της προετοιμασίας του αλλά και τη γενικότερη στήριξη που έχει, σημειώνει ότι ««το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα είναι βαρύ. 12-14 προπονήσεις με 120 με 130 χλμ την εβδομάδα ημερησίως 4 ώρες περίπου. Πιστεύω στον προπονητή μου κο Θεοδωρίδη, τον ευχαριστώ που βρίσκεται συνεχώς δίπλα μου, όπως ευχαριστώ από την καρδιά, για την στήριξη των ανθρώπων του Εθνικού κ.Αλεξιάδη, Πατερόπουλο, Χαριτόπουλο».
Τον πανελληνιονίκη πρωταθλητή θα τον δούμε και από κοντά τον Σεπτέμβρη, στην Αλεξανδρούπολη, για να γυμνασθεί με τους νέους αθλητές του Εθνικού ενώ εξέφρασε την επιθυμία να τρέξει στο Run Greece της πόλης.