Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Σημαντική εξέλιξη: Επίδομα 400 ευρώ σε γιατρούς που θα στελεχώσουν αγροτικά ιατρεία του Έβρου

Ένα σημαντικό κίνητρο δίδεται σε όσους γιατρούς αποφασίσουν να στελεχώσουν τα 400 αγροτικά ιατρεία σε άγονες και ακριτικές περιοχές της χώρας. Πρόκειται για το επίδομα των 400 ευρώ, το οποίο αφορά και όσους γιατρούς έρθουν να υπηρετήσουν σε 4 περιφερειακά ιατρεία του Έβρου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, πραγματοποίησε τη δέσμευση που ανέλαβε πριν λίγο καιρό για παροχή κινήτρων για τη στελέχωση των ιατρείων σε ακριτικές και άγονες περιοχές της χώρας και ήδη η σχετική απόφαση βρίσκεται προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Με την απόφαση αυτή προβλέπεται οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» και ακριτικές περιοχές της χώρας θα λαμβάνουν επίδομα τετρακόσια (400) ευρώ τον μήνα. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές και μάλιστα η χορήγηση του επιδόματος θα ισχύσει και αναδρομικά για τα ήδη στελεχωμένα ιατρεία.
Τα κενά αγροτικά ιατρεία θα προκηρυχτούν άμεσα με τα νέα κίνητρα. Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 400 ευρώ θα ενσωματώνεται στον μισθό των αγροτικών ιατρών και θα είναι ανεξάρτητο από άλλα κίνητρα που μπορεί να παρέχονται (π.χ. από την Περιφέρεια).
Για τον Έβρο προβλέπεται η στελέχωση με κίνητρο για τα ακόλουθα ιατρεία:
Περιφερειακό ιατρείο Ζώνης (του ΚΥ Ορεστιάδας)
Περιφερειακό ιατρείο Καβύλης (του ΚΥ Ορεστιάδας)
Περιφερειακό ιατρείο Μ. Δερείου (του ΚΥ Σουφλίου)
Περιφερειακό ιατρείο Καμαριώτισσας (Σαμοθράκη)