Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Για την πρόκριση στα τελικά του World League η Εθνική των 5 Εβριτών

Το δεύτερο τουρνουά του World League, διεξάγεται μέχρι την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης με αντιπάλους το Πουέρτο Ρίκο, το Κατάρ και τη Σλοβενία. 
Την αισιοδοξία του ότι η Εθνική Ελλάδας μπορεί να πετύχει το στόχο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του World League εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Ορεστιαδίτης λίμπερο, Δημήτρης Γκαράς, μία μέρα πριν από την έναρξη του δεύτερου τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης με αντιπάλους το Πουέρτο Ρίκο, το Κατάρ και τη Σλοβενία. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γκαράς δήλωσε:“Σίγουρα έχουμε πολλούς τραυματισμούς και ατυχίες από την αρχή που μαζευτήκαμε όπως και τώρα με τον Δημήτρη που εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα την ίωση και να μας βοηθήσει στα παιχνίδια. Όλα αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει όμως μας έκαναν ακόμη πιο δυνατούς και νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί και με όποιο σχήμα κι αν παίξουμε θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε μπροστά μας ένα κύκλο αγώνων, παίζοντας ξανά με το Πουέρτο Ρίκο, που είναι πιο αδύναμο από Κατάρ και Σλοβενία. Από κει και πέρα κάναμε ένα πολύ πετυχημένο τουρνουά με τρεις νίκες και έχουμε μία σημαντική υποθήκη. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας μπορούμε να καταφέρουμε την πρόκριση. Εμείς κι οι Σλοβένοι είμαστε αήττητοι αλλά δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από το ματς με το Πουέρτο Ρίκο στο οποίο θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε ψυχολογία για τα άλλα δύο παιχνίδια. Η πρόκριση ας μην ξεχνάμε ότι εξαρτάται κι από τα παιχνίδια των άλλων ομίλων. Η Θεσσαλονίκη είχε δείξει ότι αγαπάει το βόλεϊ και το έχω ζήσει και τα δύο τελευταία χρόνια από κοντά. Πιστεύω ότι και τώρα το γήπεδο θα γεμίσει και ο κόσμος θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας”.
Ο Εβρίτης διαγώνιος της Εθνικής, Δημήτρης Τζούριτς ανέβασε υψηλό πυρετό, δεν έλαβε μέρος στην τελευταία προπόνηση .
Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών εν όψει του τουρνουά της Θεσσαλονίκης θα είναι η ίδια μ' αυτή του πρώτου τουρνουά στην Κοζάνη και απαρτίζεται δηλαδή από τους εξής αθλητές: Τερζής, Στιβαχτής, Τζούριτς, Ασπιώτης, Κουμεντάκης, Φράγκος, Πρωτοψάλτης, Δαλακούρας, Πετρέας, Ανδρεάδης, Σμαραγδής, Παπαλεξίου, Γκαράς και Ζήσης.

Το πρόγραμμα των αγώνων στον όμιλο της Εθνικής έχει ως εξής:
Παρασκευή
18:00 Σλοβενία-Κατάρ (ΟΤΕSport7HD)
21:00 Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο (ΕΡΤ 2, ΟΤΕSport7HD)
Σάββατο
18:00 Σλοβενία-Πουέρτο Ρίκο (ΟΤΕSport7HD)
21:00 Ελλάδα-Κατάρ (EΡΤ2, ΟΤΕSport7HD)
Κυριακή
18:00 Πουέρτο Ρίκο-Κατάρ (ΟΤΕSport7HD)
21:00 Ελλάδα-Σλοβενία (ΕΡΤ2, ΟΤΕSport7HD)