Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινό Εργαστήρι στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να ανακαλύψουμε χίλια μύρια χρώματα! Ένα διεπιστημονικό ημερήσιο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών διάρκειας 10 ήμερων.Τέσσερις συνεργάτες του ΕΜΘ συνδημιουργούν μια σειρά από δράσεις με κεντρικό θέμα τα Χρώματα. Ένας εικαστικός, μια ηθοποιός, ένας δάσκαλος κοσμήματος και μια παιδαγωγός-εμψυχώτριαενώνουν τις δυνάμεις τους και προσεγγίζουν ο καθένας μέσα από τη τέχνη του το ίδιο θέμα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα στη μέρα να ασχοληθούν με θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κατασκευές και μαγειρική.Ημερομηνίες: 27/6/2016 – 8/7/2016 (Δευτέρα με Παρασκευή)
Ώρες: 10:00π.μ – 14:00μ.μ.
Κόστος: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο.
(Στην τιμή συμπεριλαμβάνετε το κόστος των υλικών και το μεσημεριανό γεύμα)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 παιδιά.
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2551036663.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση:
Γκενόπουλος Δημήτρης - Δάσκαλος Κοσμήματος
Παπαδοπούλου Μαρία - Ηθοποιός
Σωκράτους Βαλεντίνα- Παιδαγωγός Εμψυχώτρια
Φωτάκης Χαράλαμπος - Εικαστικός

Περιγραφές Εργαστηρίων:

1) Θεατρικό Παιχνίδι
Με οδηγό το παιχνίδι, τα χρωματιστά παραμύθια και τις δικές μας χρωματιστές ιστορίες ,τις ασπρόμαυρες «χρωματιστές» φωτογραφίες, τα ζωντανά «χρωματιστά» γλυπτά ανακαλύπτουμε το χρώμα της  χαράς, το χρώμα  της λύπης, το χρώμα του θυμού, το χρώμα του φόβου, το χρώμα της αγάπης και δημιουργούμε το «Μουσείο των χρωμάτων». Ένα μουσείο ξεχωριστό και μοναδικό. Ένα μουσείο όπου οι επισκέπτες του αφήνουν τις σκοτούρες τους έξω  απ’ αυτό, για να ταξιδέψουν στις Αίθουσες των Χρωμάτων και να αγκυροβολήσουν στο Νησί των Συναισθημάτων.
Μαρία Παπαδοπούλου

2) Εργαστήρι Ζωγραφικής
Σκοπός είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με βασικές γνώσεις χρωμάτων σε σχέση με το σχέδιο και τη σύνθεση. Παράλληλα με εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας, έκφρασης και τεχνικών ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες μας και τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες μέσω των χρωμάτων
Χαράλαμπος Φωτάκης

3) Εργαστήρι κατασκευών
Με υλικό τα ταπεινά αλουμινένια πολύχρωμα περιτυλίγματα γλυκών θα δημιουργήσουμε κοσμήματα και κατασκευές με ευφάνταστες και διασκεδαστικές τεχνικές.
Δημήτρης Γκενόπουλος

4) Εργαστήρι Μαγειρικής
Άραγε πόσα χρώματα μπορεί να έχει ένα πιάτο φαγητού; Ελάτε να μαγειρέψουμε, να δοκιμάσουμε και να συζητήσουμε γύρω από το τραπέζι μας. Φανταστείτε το πιάτο σας σαν ένα καμβά και ετοιμαστείτε για γαστρονομικές περιπέτειες με χίλια μύρια χρώματα!
Βαλεντίνα Σωκράτους