Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Στις 22 Οκτωβρίου το πρώτο σερβίς, αλλάζει το σύστημα των πλει οφ - πλει άουτ

Επιστρέφει το σύστημα πλέι οφ 1-8 στη Volleyleague όπως αποφασίστηκε στην 124η συνεδρίαση που της ΕΣΑΠ που έλαβε χώρα στην Πορταριά του Πηλίου το Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή θα ζητηθεί παράταση... προσαρμογής για την μετατροπή των ΤΑΑ σε Ανώνυμες Εταιρίες. Το πρωτάθλημα προβλέπεται να ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου , ενώ μια εβδομάδα πριν θα γίνουν οι προκριματικοί όμιλοι του Λιγκ Καπ. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, αναλαμβάνει ο διοικητικός παράγοντας του Εθνικού Αντώνης Τελόπουλος.Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις
1.Aποφασίστηκαν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οι πιο σημαντικές είναι η επαναφορά των πλέι οφ για το 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Τα τελευταία χρόνια στα πλέι οφ έμπαιναν μόνο οι ομάδες που τερμάτιζαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου. Η Α΄φάση των πλέι (1-8) θα κριθεί στις 2 νίκες και η ημιτελικά και τελική σειρά στις 3 νίκες.
Στα πλέι άουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι.
2.Αποφασίστηκε να διερευνηθεί σύστημα χρηματικής πριμοδότησης των ομάδων ανάλογα με τους βαθμούς που κερδίζουν σε κάθε αγώνα.
3.Αποφασίστηκε το ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι.
4.Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η διεξαγωγή του Super Cup στην Σαντορίνη ή στην Ροδο με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου.
5. Αποφασίστηκαν οι προκριματικοί όμιλοι του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2016-17 καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής τους. Η τελική φάση θα γίνει στην Κύπρο.
6.Αποφασίστηκαν θέματα της προκήρυξης αγωνιστικά και διοικητικά.
7.Εξελέγη η Επιτροπή πρωταθλήματος. Είναι τριμελής αποτελούμενη από τους Αντώνη Τελόπουλο, Δημήτρη Κάσσαρη, Κώστα Παπασταθόπουλο. Αναπληρωματικά μέλη οι Παντελής Δραχτίδης, Έρη Ζώρη
8. Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες των ομάδων με οφειλές προς τους αθλητές ενόψει της συνεδριάσεως της Επιτροπής Αδειοδότησης.
9. Έγινε εκτεταμένη ανάλυση των θετικών και αρνητικών δεδομένων για την μετατροπή των ΤΑΑ σε ΑΑΕ και αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση από την πολιτική ηγεσία τουλάχιστον ενός έτους με σκοπό να υπάρξει ομαλή προσαρμογή των ομάδων στα νέα δεδομένα.
10. Έγινε ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών ιδρύσεως των νέων ΤΑΑ.
11. Ενημερώθηκε το Δ.Σ για τις νομικές εκκρεμότητες της ΕΣΑΠ.
12.Συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνα All Star με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί Δήμος που θα αναλάβει τα έξοδα διοργάνωσης ή αποκλειστικός χορηγός.