«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική». Αυτό απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση της δημοσιογράφου του BBC, Zeinab Badawi, σχετικά με την τόσο μεγάλη δυσαναλογία αντρών και γυναικών που ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις», συνέχισε η Βρετανή δημοσιογράφος
για να λάβει την απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».
«Είστε σοβαρός σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;» τον διέκοψε η δημοσιογράφος
Να σημειωθεί ότι στο νέο υπουργικό σχήμα, σε σύνολο 51 υπουργών και υφυπουργών μόλις 5 είναι γυναίκες.
Η στάση της Βρετανίδας δημοσιογράφου έρχεται να προστεθεί στα ραπίσματα που έλαβε τις τελευταίες ημέρες η νέα κυβέρνηση σχετικά με το ρόλο των γυναικών, τον νεποτισμό αλλά και τους ακροδεξιούς και αντισημίτες που συμμετέχουν σε αυτήν.
το σχετικό βίντεο: https://twitter.com/BBCHARDtalk?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1149068779952979969&ref_url=https%3A%2F%2Finfo-war.gr%2Feiste-sovaros-den-vrikate-gynaikes-leei-dimosiografos-toy-bbc-ston-mitsotaki%2F
Αντιδράσεις του Διεθνούς Τύπου
Στις μέχρι στιγμής επιθέσεις του διεθνούς Τύπου έχουμε:
Την Liberation που αποκάλεσε τον Μητσοτάκη Petit Kouli και – ύστερα από την αήθη απάντηση του βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου – έκανε λόγο για γελοιότητες και fake news που δεν αφορούν μόνο τον Παπαδημητρίου αλλά το σύνολο της κυβέρνησης.
Την Die Zeit που αποκάλεσε τον Μητσοτάκη «έναν μη χαρισματικό πρώην τραπεζικό και γόνο δυναστείας».
Την ισραηλινή Haaretz που μιλά για θύλακες ακροδεξιών και αντισημιτών στη νέα κυβέρνηση με συγκεκριμένες αναφορές στον Βορίδη και τον Γεωργιάδη αλλά και την Jerusalem Post που αναφέρεται στη δυσφορία της ισραηλινής κυβέρνησης για την υπουργοποίηση του Βορίδη με το αντισημιτικό παρελθόν.
Τον συντάκτη του Economist Jeremy Cliffe ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter αναφέρεται στο «παλιό διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο», σημειώνοντας ότι : «Η ανδροκρατούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι προειδοποιητικό σημάδι γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα άλλαξε. Προέρχεται από το παλιό, διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο και είχε υποσχεθεί ότι θα ξεφύγει από αυτό. Αλλά τελικά απέτυχε σε αυτή τη δοκιμασία ολοκληρωτικά».
info-war.gr