Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Μπαλάσκας και τα σπασμένα μούτρα της νεολαίας












Επειδή η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα περιορισμού για την Αττική, επειδή στη Θεσσαλονίκη φορτώνουν ένα εξαιρετικά θολό κακούργημα σε 51 ανθρώπους, επειδή διώκουν μετά θάνατον τον Βασίληη Μάγγο.
Καλό θα είναι να καταγράψουμε και να συγκρατήσουμε τις χθεσινές δηλώσεις, μέσω της ΕΡΤ, του αρχισυνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα.
Ο εν λόγω κύριος, με το γνωστό προκλητικό παρελθόν, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η αστυνομία καλείται να επιβάλει τον «νόμο και τάξη» των Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη, απάντησε ξεκάθαρα και απειλητικά.

«Ο τσαμπουκάς της πλατείας δεν θα περάσει πάλι. Οι πιτσιρικάδες σπάσανε τα μούτρα τους και είδαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την αστυνομία εάν δεν φοράνε μάσκα. Ο τσαμπουκάς θα σπάσει δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν θα πεθάνουμε εμείς για κανέναν, έχουμε σαφείς εντολές, σαφείς διαταγές τις οποίες εμείς θα εκτελέσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις εκτελέσουμε».
Και για όποιον δεν κατάλαβε οι δηλώσεις Μπαλάσκα αυτούσιες στο βίντεο της ΕΡΤ ΕΔΩ από το 02.44.00 και μετά.
Ο Σταύρος Μπαλάσκας είναι ο συνδικαλιστής που είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν… περνούσε καλά με την προηγούμενη κυβέρνηση και πως με την τωρινή της έχουν λυθεί τα χέρια.
Είναι εκείνος που για το πρόσφατο περιστατικό με ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό στο μετρό δήλωσε ότι εάν δεν υπάρξει μήνυση δεν θα γίνει ΕΔΕ.
Είναι εκείνος που την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε με… στολή εργασίας στον ΣΚΑΪ για να υμνήσει τον Μητσοτάκη για την πολιτική του στο προσφυγικό και να δηλώσει ότι «ούτε κουνούπι δεν θα φύγει από τη χωρά».
Παλαιότερα, άλλωστε, είχε παρομοιάσει την ΕΛ.ΑΣ. με μια σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα που θα σκουπίσει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια.