Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Ποτάμι» αναποφασιστικότητας, αφερεγγυότητας και κωλοτούμπας

Το γεγονός των αλλεπάλληλων αλλαγών στον τόπο διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του ως κομματικό φορέα, φανερώνει πολλά για την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του. «Το Ποτάμι», περί αυτού ο λόγος, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη διεξαγωγή του συνεδρίου του στη Σαμοθράκη. Η Σαμοθράκη έγινε κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, ίσως και κάποιο άλλο στη Θράκη. Κάπου στην πορεία υπήρχαν ψίθυροι για Χαλκιδική αλλά τελικά, διαβάζουμε χθες, ότι εγκαταλείφθηκε η ιδέα του αντίσκηνου και του σανδαλιού και τα μέλη του «ποταμιού» πάνε στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου.
Αλήθεια, τι μπορεί να περιμένει κανείς από το πολιτικό μόρφωμα, των δυο Ευρωβουλευτών παρακαλώ, που προ ευρωεκλογών, δεν ήξερε καν με ποιους θα συνεργαστεί μετέπειτα (αλλά και οι θέσεις θύμιζαν τιραμόλα) όταν σε χρόνο ρεκόρ αλλάζει τρεις φορές τόπο διεξαγωγής συνεδριακών διαδικασιών;


Γ.Π.


Σχετική ανάρτηση ενημερωτικού σάιτ:
Στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου τελικά αποφασίστηκε να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η οργανωτική επιτροπή μετά από αίτημα πολλών μελών να πραγματοποιηθεί το συνέδριο σε σημείο με οικονομικότερη πρόσβαση. Οι ημερομηνίες παραμένουν οι ίδιες, 27-29 Ιουνίου, ενώ στην αρχική επιλογή, την Αλεξανδρούπολη, αποφασίστηκε να διοργανωθεί το φθινόπωρο ημερίδα για το περιβάλλον με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του κόμματος και σε συνεργασία με την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μέχρι τώρα είναι πάνω από 7.500 είναι οι φίλοι του Ποταμιού, που εμπλέκονται ενεργά στις προσυνεδριακές διεργασίες για το ιδρυτικό συνέδριο, ενώ καθημερινά σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες συμμετέχουν σε περιφερειακές συνελεύσεις. Παράλληλα, χίλιοι φίλοι του κόμματος έχουν καταθέσει ήδη τις απόψεις τους για μικρά και μεγάλα προβλήματα της χώρας και την προσεχή Κυριακή 15 Ιουνίου τα μέλη του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα θα εκλέξουν τους συνέδρους τους.
Σχετικά με την φθινοπωρινή ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη, όπως επισημαίνεται, έχει στόχο να αναδείξει τα σπάνια οικοσυστήματα της Θράκης και τα προβλήματα της περιοχής και να εξεταστούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μέσω ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς προβλέπεται να επισκεφθούν τον Έβρο αλλά και τους υπόλοιπους νομούς της Θράκης, ευρωβουλευτές και από άλλες χώρες και να έχουν μια επί τόπου ενημέρωση από τους τοπικούς φορείς.