Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

«Η οικογένεια Μπελιέ» από την Κ.Λ.Α. στον «Φλοίσβο»

Από σήμερα Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει στον θερινό σινεμά Φλοίσβο τη Γαλλική ταινία με τίτλο «Η οικογένεια Μπελιέ» σε σκηνοθεσία του Ερίκ Λαρτιγκό. Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γαλλία φέτος, που όμως ξεφεύγει από τα πρότυπα των δεκάδων γαλλικών φαρσοκωμωδιών που κάθε χρονιά σπάνε τα ταμεία στη Γαλλία. Ο Λαρτιγκό πετυχαίνει ένα υπόδειγμα ισορροπίας ανάμεσα στο χιούμορ, την αμεσότητα, την τρυφερότητα, τη δροσιά και τη συγκίνηση με μια πρωτότυπη και πνευματώδη ιστορία.
Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφάλαλων η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει.
Η 16χρονη Πολά είναι μια έφηβη κοπέλα, ίδια με τις συμμαθήτριές της και ταυτόχρονα εντελώς «διαφορετική». Γεμάτη με την ανασφάλεια και την αναστάτωση της ηλικίας της, έχει να διαχειριστεί ολομόναχη την οικογένειά της, μαμά, μπαμπά και αδελφό που είναι και οι τρεις κωφάλαλοι. Η κτηνοτροφική ζωή στη φάρμα τους, οι καθημερινές συνεννοήσεις στην αγορά ή στο δημόσιο ή στις τράπεζες, η επικοινωνία αυτής της τόσο αυτάρκους, κλειστής «ομάδας» με τον έξω κόσμο, βασίζεται στη συμμετοχή της Πολά και στη διερμηνεία της. Όταν εκείνη διαπιστώσει, ότι έχει ένα πηγαίο ταλέντο στο τραγούδι και θελήσει να κυνηγήσει τη νέα της φιλοδοξία, η οικογένειά της, που ούτως ή άλλως δεν την ακούει, θα δυσκολευτεί και να δείξει κατανόηση.
Ο Λαρτιγκό πετυχαίνει ένα υπόδειγμα ισορροπίας ανάμεσα στο χιούμορ, την αμεσότητα, την τρυφερότητα, τη δροσιά και τη συγκίνηση. Αποφεύγει να εκμεταλλευτεί άγαρμπα την ιδιαιτερότητα των ηρώων του, αλλά επενδύει σοφά, τόσο με το σενάριο όσο και με τη χρήση (ή απουσία) του ήχου στην ταινία, εναλλάξ κωμικά ή δραματικά, στα αποτελέσματα που έχει στους γύρω ο κώδικας επικοινωνίας των μελών της οικογένειας.

Οι προβολές αρχίζουν στις 22:00 μ.μ. και γίνονται καθημερινά στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Φλοίσβο», με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).