Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Έχεις λεφτά; Καλώς…

Την άμεση υπογραφή απόφασης για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που όπως μας ενημέρωσε, η… «ταρίφα» για ένα δημόσιο αγαθό (μέχρι τώρα δωρεάν) θα φτάνει έως και τα 2.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι «δεν ιδιωτικοποιούμε το ΕΣΥ», προσθέτοντας ότι «σκοπός μας είναι η ισχυροποίηση του ΕΣΥ και η ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα του».

Από 300 έως 2000 ευρώ το κόστος των απογευματινών χειρουργείων 

Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε το κόστος των απογευματινών χειρουργείων θα κυμαίνεται από 300 ευρώ έως 2000 ευρώ.

Αυτό το νέο μέτρο, που παρουσιάζεται υπό τον ομολογουμένως παραπλανητικό τίτλο «Απογευματινά χειρουργεία» στην πραγματικότητα περιλαμβάνει την εν μέρει κατάργηση της δημόσιας υγείας. Κι αυτό, γιατί μία ιατρική πράξη που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας, τώρα θα γίνεται και επί πληρωμή. Εμπορευματοποιείται δηλαδή περαιτέρω το αγαθό της Υγείας που οφείλει να είναι δημόσιο και η πρόσβαση σε αυτό καθολική.

Το κυρίαρχο δε επιχείρημα υπέρ των απογευματινών χειρουργείων είναι ότι το κόστος για τους ασθενείς (που μέχρι τώρα ήταν μηδενικό) θα είναι μικρότερο σε σύγκριση με την ιδιωτική υγεία! 

«Φουσκώνουν» οι λίστες για χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού

Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου μιλώντας χθες στην εκπομπή Kontra24 και την Αναστασία Γιάμαλη, η Κυβέρνηση ενώ δεν κάνει προσλήψεις στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να «φουσκώνουν» οι λίστες αναμονής προς χειρουργείο, τώρα καθιερώνεται αυτό το τσουχτερό νόμιμο «κρατικό φακελάκι»!

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι τα βαριά χειρουργεία διαρκούν με την ανάνηψη 12 ώρες και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να γίνονται και πρωινά.