Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Αδίστακτοι: Βάζουν σε επιφυλακή τον «Ευαγγελισμό» για τους VIP του Conference League

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής μπαίνει σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα για να εξυπηρετεί κατά απόλυτη προτεραιότητα τους επισήμους.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ξηλώνει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με τη μέρα και κρατάει μία προκλητική στάση απέναντι στις κραυγές απόγνωσης των υγειονομικών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες σε στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, ζητάει τώρα να περιθάλψουν και μάλιστα «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους VIP επισκέπτες της χώρας για τον τελικό του Conference League, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τη Φιορεντίνα.
Από τη μία η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δύσκολη στιγμή ζητάει βοήθεια από ένα σύστημα υγείας που καθημερινά και διαχρονικά αποδυναμώνει με τις πολιτικές της και από την άλλη με τη γνωστή υπεροψία και αλαζονεία που την διακατέχει ζητάει να παρακάμψουν οι VIP τη σειρά του νοσοκομείου και να εξυπηρετηθούν «κατά απόλυτη προτεραιότητα».Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», της 15ης Μαΐου, η οποία κοινοποιήθηκε στους διευθυντές και τμηματάρχες «[...] το νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28,29 και 30/05/2024, για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) [...] », ενώ όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της «[...] τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέταση τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί [...] ».

«Ενώ βλέπουμε καθημερινά τις εικόνες από τα επείγοντα των νοσοκομείων, όπου οι ασθενείς στοιβάζονται και περιμένουν με τις ώρες για να εξεταστούν, έκπληκτοι διαβάζουμε την απόφαση για την «κατά απόλυτη προτεραιότητα» εξέταση των VIP ασθενών της διοργάνωσης Conference», δηλώνει στην efsyn.gr η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ (Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Η ίδια μιλάει για το «απαράδεκτο», της απόφασης: «Δεν μπορούν να υπάρχουν ασθενείς πολλών ταχυτήτων», μας λέει και υπογραμμίζει ότι «η Ιατρική διδάσκει την προτεραιότητα ανάλογα με τη βαρύτητα των περιστατικών, χωρίς κανένα περαιτέρω κριτήριο. Αυτό έχουμε μάθει».

 
efsyn.gr