Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο νέος προορισμός από φέτος για τους δρομείς του Run Greece είναι η Αλεξανδρούπολη

Του Γιώργου Πανταζίδη

Στον χάρτη του δρομικού κινήματος μπαίνει για τα καλά και η Αλεξανδρούπολη. Η πρωτεύουσα του Έβρου θα αποτελέσει τον πέμπτο σταθμό της σειράς αγώνων δρόμου Run Greece, με τον στίβο να βγαίνει από τα στάδια και να κατακλύζει τους δρόμους των πόλεων. Αυτό είναι και το όνειρο των διοργανωτών, να γεμίσουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου από χιλιάδες δρομείς.
Οι αγώνες που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την συμπαράσταση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την βοήθεια της WIND, θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 και 5χλμ καθώς και αγώνα Παιδιών, οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη , ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από όλη τη Θράκη, καθώς και από Τουρκία και Βουλγαρία. Οι ετοιμασίες για τους πρώτους φθινοπωρινούς σταθμούς των αγώνων Run Greece έχουν μπει στην τελική ευθεία. Την Τετάρτη δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Νομαρχείο από φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση και είναι αλήθεια ότι την έχουν αγκαλιάσει θερμά.
«Είναι σημαντική στιγμή για εμάς η πρώτη διοργάνωση του Run Greece στην Αλεξανδρούπολη. Ο θεατής γίνεται ο ίδιος πρωταγωνιστής, ο στίβος βγαίνει από τα στάδια. Αυτή είναι η φιλοσοφία του θεσμού που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου σε κάθε πόλη. Αυτό επιδιώκουμε και εμείς και στοχεύουμε να γίνει θεσμός στον τόπο μας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Κώστας Πατερόπουλος, ψυχή του θεσμού στην Αλεξανδρούπολη και τεχνικός διευθυντής του αγώνα.
Στο πρόγραμμα RUN Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκαν επίσης, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι οποίοι και θα φορέσουν φόρμες για να αγωνιστούν. «Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από όλους μας, τα οφέλη θα είναι σημαντικά. Το Run Greece έχει κοινό παρανομαστή τον ενεργό πολίτη, δίνει νέα τροπή στην καθημερινότητά μας, συνδυάζει υγεία, άθληση, συμμετοχή. Θα ναι μια συνάντηση λαών αφού έχουμε και συμμετοχές από άλλες χώρες, και δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό για τον οποίο οι προοπτικές είναι μεγάλες. Ως Περιφερειακή Ενότητα στηρίζουμε τους αγώνες που ήρθαν και θα μείνουν στον Έβρο» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς, ενώ ο κ. Λαμπάκης δήλωσε από τώρα …. Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ.

«Η βασικότερη αρχή της δημοκρατίας είναι η συμμετοχικότητα. Το αυτή τη φιλοσοφία υπηρετεί με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών σε αυτό. Υπάρχει μια ένωση του κοινωνικού συνόλου που δεν γνωρίζει σύνορα. Θέλουμε να είναι για τον θεσμό και την Αλεξανδρούπολη μια ημέρα που θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετεχόντων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης κ. Κώστας Μιχελής απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή προς τον κόσμο της Θράκης . Τους αγώνες στηρίζει και η Ελληνική Αστυνομία, με τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης κ. Μενεξίδη, να καλεί τους Αλεξανδρουπολίτες, εκείνη την ημέρα, να μην χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα για την κίνησή τους στο κέντρο της πόλης αλλά να προτιμήσουν να κινηθούν πεζοί.

Η κοινωνική διάσταση των αγώνων

Η WIND ως Μέγας Χορηγός Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ των αγώνων πόλης RUN GREECE και με κύριο μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους, σε όλη την Ελλάδα» φιλοδοξεί και στην Αλεξανδρούπολη όχι μόνο να βγάλει τους ανθρώπους να τρέξουν στους δρόμους της πόλης, αλλά να συνδυάσει την προσπάθεια και τη συμμετοχή με την κοινωνική προσφορά. Σε αυτό τον αγώνα θα στηρίξει το έργο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος».

Τις λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφορά έδωσε η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της WIND κα Βάσια Στασινοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης στο θεσμό του RUN GREECE που μεταξύ άλλων συμβάλλει και στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιφέρεια. Τα τελευταία χρόνια η WIND έχει συνδεθεί άρρηκτα με το τρέξιμο δίνοντας το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. H Αλεξανδρούπολη είναι μια υπέροχη πόλη και οι αγώνες θα αποτελέσουν ευκαιρία τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, να τη ζήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Στον αγώνα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου, η WIND εκ μέρους κάθε δρομέα που θα συμμετέχει στους αγώνες των 5 και 10χλμ. και θα περνά κάτω από την Αψίδα Αγάπης που θα είναι τοποθετημένη λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, θα προσφέρει 3€ υπέρ των σκοπών του Συλλόγου «Ο Άγιος Βασίλειος».
Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Άγιος Βασίλειος» κα. Ευαγγελία Μαυρίδου κάλεσε όλους τους κατοίκους της πόλης να τρέξουν για τον καλό σκοπό και μεταξύ άλλων είπε: «Η WIND με την πρωτοβουλία της δίνει μια επιπλέον ώθηση σε όλους να πάρουν μέρος στους αγώνες για να αθληθούν, να διασκεδάσουν και κυρίως να προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό να σας έχουμε αρωγούς στο έργο του Συλλόγου και να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας σε ένα σπουδαίο αθλητικό θεσμό όλα τα άτομα με αυτισμό που υποστηρίζουμε με τις δράσεις μας».
ΙΝΦΟ

Οι εγγραφές για το Run Greece Αλεξανδρούπολης έχουν ήδη ξεκινήσει. Δυνατότητα εγγραφής υπάρχει on-line, μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr, για τους Αγώνες 5 & 10χλμ και τον Αγώνα Παιδιών, είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν στα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (Πλατεία Πολυτεχνείου) μέχρι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές για τους αγώνες της Αλεξανδρούπολης συνεχίζονται και γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.run-greece.gr ενώ μπορεί να γίνουν και στα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (Πλατεία Πολυτεχνείου) μέχρι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου οπότε και λήγουν.