Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

"Ο Μάιος των λαών..."

«Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, στο Βορρά και το Νότο, έχει φτάσει το βασικό πολιτικό μήνυμα της υποψηφιότητας της Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: να δώσουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε τη Δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στην Αθήνα.
Ο Αλ. Τσίπρας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, είπε: «Βρίσκεστε σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, γιατί η ηγεσία της ευρώπης την επέλεξε ως το πειραματόζωο της κρίσης. Και της επέβαλε ένα φάρμακο που έφερε πολύ χειρότερο αποτέλεσμα από ότι η ίδια η ασθένεια είχε δημιουργήσει. Και έτσι ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν το 2010 στο 125% του ΑΕΠ, γεγονός που αποτέλεσε το πρόσχημα για να τεθεί η χώρα στο μνημόνιο, σήμερα μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια εφαρμογής του μνημονίου το χρέος έφθασε στο 175% του ΑΕΠ».
Αναφερόμενος στα σχέδια τρόικας και συγκυβέρνησης για νέο δάνειο και νέο μνημόνιο, τόνισε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει το λαό και τον τόπο σ’ ένα νέο Μνημόνιο, όπως κι αν το ονομάσουν». Αντίθετα, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι εταίροι πρέπει να θέοσυν στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές τους και να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχτεί τέτοιου είδους προεκλογικά τετελεσμένα.
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην Ευρώπη που στενάζει κάτω από το βάρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Όπως υπογράμμισε, «κάθε πολίτης στην Ευρώπη, όσο περνά ο καιρός, συνειδητοποιεί ότι η Αριστερά είναι η μόνη επιλογή της δημοκρατίας ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό. Ότι η άκρα και λαϊκιστική δεξιά, δεν είναι παρά η εφεδρεία του νεοφιλελευθερισμού».
Αντίθετα, δήλωσε, «η δική μας Ευρώπη εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση. Την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια.Τις ατομικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα.Την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων κάθε πολίτη. Η δική μας Ευρώπη εγγυάται τη Δημοκρατία. Την επιστροφή της δημοκρατίας, πρώτα από όλα στο τόπο που γεννήθηκε, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

left.gr